fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om thuis-diners met vrienden nog sfeervoller te maken

Zaterdagavond en het is na wekenlang plannen eindelijk gelukt om die leuke vrienden uit te nodigen. Je partner slaat een avondje met vrienden over en de kinderen zijn uit logeren: jullie kunnen er een geweldige avond van maken! Maar, hoe haal je nou het beste uit je avond naar boven? Damespraatjes geeft 5 tips!

1. Zorg ervoor dat er vast wat eten en drinken klaarstaat. Gasten voelen zich meteen welkom als jullie  snel na binnenkomst het glas met elkaar heffen. Leuk zijn drankjes als prosecco of wijn, maar denk ook eens aan een cocktail. De avond kan beginnen!

2. Ga niet meteen aan tafel, maar neem rustig de tijd om even bij te praten en te relaxen. Meteen aan tafel gaan kan stress meebrengen doordat je vaak nog wat af moet maken. Gun jezelf en je gasten die rust en take it easy!

3. Dek de tafel mooi op, al voor de gasten er zijn. Een échte trend is de ambachtelijke look, bijvoorbeeld servies van aardewerk, servetten van linnen en houten plankjes. Maak het af met veel kaarsen en bloemen

4. Zorg voor lekker eten, maar houd het simpel. Ook hierbij is de rust bewaren weer belangrijk… Soms moet je accepteren dat je geen sterrenchef bent, en dit dus ook niet van je verwacht wordt. Kook iets waarvan je weet dat veel mensen het lusten en jij het zonder stress kan maken.

5. Sluit de avond af met een leuke groeps-selfie en bewaar deze. De foto kan je later via social media naar jullie gasten sturen. Terugblikken is vaak bijna net zo leuk als de avond zelf.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook