fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om je menstruatie minder vervelend te maken

Wanneer je ongesteld bent kan je je echt heel ellendig voelen. Ikzelf heb hier veel last van, soms zelfs zo erg dat ik bijna flauwval van de pijn. Gelukkig is mijn vriend dan extra lief voor me en tref ik goede voorbereidingsmaatregelen. Maar hoe doe je dat, zorgen dat het iets minder vervelend is? Op deze manier!

1. Haal veel lekkere dingen in huis

Veel vrouwen krijgen zin om te snoepen. Doe dat ook gewoon lekker! Na een paar dagen slecht heb je ruim 3 weken om dat weer te compenseren met een super gezonde levensstijl.

2. Gebruik pijnstillers

Ik hoor sommige vrouwen regelmatig zeggen dat ze liever geen pijnstillers gebruiken. Waarom niet? Zo lang je je aan de aanwijzingen in de bijsluiter houdt, kan het helemaal geen kwaad. Het is heel fijn om de pijn te kunnen verlichten en hierdoor te kunnen ontspannen. Ontneem jezelf dit niet!

3. Blijf lekker sporten

Ook al zou je het liefste de hele dag in je bedje blijven liggen, dat is juist wat je NIET moet doen! Door te sporten maakt je lichaam endorfine aan, wat als een natuurlijke pijnstiller werkt. Ook voel je je na afloop fitter en kan je de dag beter aan.

4. Neem wat meer rust

Wanneer je ongesteld bent moet je naast lekker actief blijven, ook goed uitrusten. Het kost je lichaam tenslotte heel veel energie! Denk hierbij aan een uurtje vroeger naar bed gaan of een kort middagdutje. Ga je voor het middagdutje? Doe dit dan 20 minuten! Dit is de ideale tijd voor een effectieve powernap.

5. Zorg voor prettige hygiëne producten

Bij een prettige menstruatie hoort een goede hygiene. Veel vrouwen kunnen zich minder schoon voelen wanneer ze ongesteld zijn. Hoewel ongesteld zijn niks vies is, is het wel fijn om jezelf goed te verzorgen. Hebben jullie weleens gehoord van duurzame menstruatie producten? Zoals een menstruatiecup en wasbare inlegkruisjes en maandverband. Dit is voor veel vrouwen veel prettiger dan gewone tampons en maandverband.

Neem eens een kijkje op www.katoenenko.nl om meer over deze producten te weten te komen. Naast duurzame menstruatie producten hebben ze ook duurzame producten voor de borstvoedingsperiode!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook