fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om jouw gezin in kerstsfeer te krijgen

Ruim een maand geleden kreeg ik een berichtje van mijn zusje: “Mara, heb jij ook al zoveel zin om de kerstboom op te tuigen?”. Lachend stuurde ik terug dat ik daar veel zin in had, maar toch echt even wilde wachten tot de Sint weer naar Spanje vertrokken was. Leuk hoor, kerstmis, maar ik begin er echt niet al in november mee. Maar langzaam maar zeker begon ook mijn kerstgevoel te groeien… Kaarsjes aan, dekentje op de bank en alle kerstfilms van Netflix kijken. Heel eerlijk? Ik ben sinds het berichtje van mijn zusje ook in kerstsfeer. Gelukkig kon ik de rest van mijn huis ook enthousiast krijgen voor het versieren van het huis. Op 1 december hingen we lampjes op en op 6 december stond de kerstboom klaar. Hoe doe je dat, je gezin in kerstsferen krijgen? Met deze 5 tips!

  1. Sla lekker veel kaarsen in en plaats ze door de hele huiskamer. Als het rond een uur of 5 donker wordt zet je ze meteen gezellig aan. Ikzelf heb de Christmas playlists op Spotify al plat gespeeld, maar ook andere akoestische muziek brengt je in warme sferen. Zet je gewone lichten uit, zodat het kaarslicht beter tot zijn recht komt. Wanneer de rest van het gezin thuiskomt zullen ze verrast zijn met alle warmte en gezelligheid. Motto: ‘Lichten Uit. Kerstgedachte Aan!’
  1. Zoek als gezin een mooie boom uit en maak er een gezellig uitje van. Het kopen van een boom kan natuurlijk snel onderweg van de supermarkt naar huis. Een andere optie is om met het hele gezin er een vast ritueel van te maken. Samen naar het tuincentrum, een boom uitkiezen, hem optuigen en tot slot genieten van een kop warme choco.
  1. Laat de kinderen ook hun eigen kamers versieren. Misschien is een kerstboom in elke slaapkamer wat teveel van het goede, maar leuke lampjes en wat kerstversieringen geven ook de slaapkamers een gezellige sfeer. Ik mocht het als kind altijd doen en kijk hier met veel plezier op terug. Wil je kind toch een boom in de slaapkamer? Ga dan voor een klein boompje. Handzaam en een stuk minder troep.
  1. Bezoek samen een kerstmarkt. Dit kan niet alleen in Duitsland, maar ook Nederland heeft elk jaar leuke kerstmarkten. Zelf zoek ik in Amsterdam altijd een leuk kerstplekje op, zoals de schaatsbaan bij het Museumplein. Maar je kan er ook glühwein drinken en oliebollen eten, écht gezellig. Bij een iets uitgebreidere kerstmarkt kan je vaak ook kleine cadeautjes kopen. Misschien al iets voor onder de boom?
  1. Heb extra aandacht voor elkaar! Leg je laptop eens weg en stel voor om met het hele gezin een spelletjesavond bij de kerstboom te spelen. Jij regelt de warme choco en de kids bakken koekjes! Hun tablets en laptops blijven een avondje uit en daar is niks mis mee. Zoek de warmte van elkaar op en verspreid op die manier de kerstgedachte naar iedereen. Door meer aandacht voor elkaar te hebben, geef je elkaar super veel energie!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook