fb

5 tips om het voor de kinderen nog gezelliger te maken met Kerst

De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken: Kerstmis. Dé tijd van het jaar om gezellig met familie en vrienden bij elkaar te komen. Om te genieten van de gezelligheid met elkaar, het overheerlijke eten en een lekker glaasje wijn. Voor de kinderen zijn het ook hele leuke dagen, maar hoe maak je nu een goede combinatie tussen alle kerstvoorbereidingen door, het gezellige eten met de familie en het vermaak van de kinderen? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet voor de feestdagen met kinderen!

h

1. De kinderen laten helpen bij het kerstdiner

Ondanks dat jijzelf overhaast boodschappen doet, staat te ploeteren in de keuken en hoopt dat je alles op tijd afkrijgt, kan je de kinderen juist heel goed betrekken bij de voorbereidingen van het kerstdiner. Ga samen met de kinderen boodschappen doen en laat ze lekkere dingen mee uitkiezen. In de keuken kunnen ze je een handje helpen door bijvoorbeeld de groenten voor je te snijden. Ook met het tafeldekken kunnen de kinderen je goed helpen. Ze zullen daarna trots met je aan tafel zitten als de hele familie aan het genieten is van het kerstdiner dat jullie samen bereid hebben. Ook is het een leuk idee om ze verantwoordelijk te maken voor een deel van het diner, bijvoorbeeld door het dessert te maken. Wat dacht je van soesjes stapelen om een mooie soesjestoren te maken.

2. Tijdens het kerstdiner

Het kerstdiner is natuurlijk ontzettend gezellig, maar voor kinderen kan het uitgebreid tafelen soms wat lang duren. Zorg er daarom voor dat ze tussen de gangen door even mogen spelen met elkaar of dat ze je mogen helpen met het opruimen van de vorige gang. Zo worden ze een beetje bezig gehouden en hebben ze daarna weer meer geduld om weer aan tafel te gaan zitten. Ook leuk: veel kinderen vinden het heerlijk om hun kunsten te laten zien en treden graag op. Voor een klein toneelstukje of een mini-kerst-concert zijn ze vaak te porren. Geef ze daar lekker de ruimte voor en jij hebt de tijd om je even volledig te richten op je volgende diner-gang.

3. Gezellig knutselen of even naar buiten

De dag binnen doorbrengen hoeft niet vervelend te zijn. Ga met de kinderen kerstknutsels maken. Zo kan je bijvoorbeeld een aantal oude kerstballen versieren die ze daarna zelf nog in de boom mogen hangen. Ook kan je overdag het kerstmenu met de kinderen knutselen. Print het kerstmenu bijvoorbeeld uit en laat ze het versieren met glittertjes en kleurtjes.

Misschien vind een van de opa’s of oma’s het wel leuk om even een lekkere kerstwandeling te maken terwijl jij de tafel gaat dekken.

 

4. Spelletjes
Samen zijn is natuurlijk het meest fijn aan de feestdagen. Haal eens ouderwets gezellig de spelletjes uit de kast. Ga voor een middagje Monopoly of Mens erger je niet met de kinderen. Of nog leuker pak de sjoelbak weer eens van zolder. Zet gezellige kerstmuziek aan, maak wat lekkere hapjes en drankjes en je hebt een eenvoudig, maar ontzettend leuke middag gecreëerd.

5. Kerstfilm

Zijn de kinderen moe na het eten? Heb je zin om de middag op de bank door te brengen dicht bij elkaar? Zet dan een leuke kerstfilm op. De kinderen zullen het heerlijk vinden om op de bank met een dekentje bij elkaar weg te kruipen. Gun jezelf en de kinderen wat rust en geniet van deze momenten met elkaar! Uiteindelijk gaat het er ook deze kerstdagen weer om dat je gezellig bij elkaar bent, want uiteindelijk is dat wat iedereen het liefst wil.

Michelle-de-Gier-164x300
Michelle de Gier

Michelle de Gier (21) is dit jaar afgestuurd als communicatieprofessional. Met veel ambitie is ze nu aan het doorstuderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen volgt. Schrijven is één van haar grootste passies en daarom schrijft ze ook met veel enthousiasme voor Damespraatjes. Naast het studeren en schrijven werkt ze op de contentafdeling van een vakantiehuizenexpert. In de vrije tijd die dan nog over is voetbalt ze fanatiek en is ze graag in de buurt van haar vriendinnen, vriend en familie. 

 

Reageer ook