fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om de kinderkamer nog leuker te maken

De kinderkamer heeft altijd iets magisch. Het is voor kinderen niet alleen een plek waar ze tot rust komen en slapen, maar ook een plek waar hun wildste fantasieën werkelijkheid worden. Zo deden mijn zusjes en ik vroeger alsof het stapelbed een boot was, waarmee we wekenlang op zee moesten overleven. We mochten niet van de boot af en deden alsof we vissen moesten vangen, naar de heldere sterrennacht keken of dat iemand ziek werd aan boord. Gelukkig kwam mama af en toe wat lekkers naar onze boot brengen en hoefden we niet te verhongeren op zee. 

Hoewel het bed zelf natuurlijk een geweldig stuk speelgoed was, zijn er ook manieren om de kinderkamer nog leuker te maken. Ook tijdens deze gure dagen is het fijn als de kids binnen extra leuk kunnen spelen. We hebben hier 5 tips hoe de kinderkamer nog leuker wordt!

1. Maak een tent van het bed

Met een speciaal tentdoek voor aan het bed, tover je het (stapel)bed of de hoogslaper binnen no-time om tot ultiem speelparadijs. Bekijk bijvoorbeeld eens dit stoere piratendoek of dit mooie bloemendoek!

2
1

 

2. Leg leuke poefs neer

Stoelen zijn ideaal om op te zitten, maar zijn weer minder handig bij het spelen. Leg een paar vrolijke poefs neer, waar de kids niet alleen op kunnen zitten, maar ook mee kunnen gooien, er op hangen of hem als kussen gebruiken. Wat vind je van deze exemplaren?

4
3

3. Ga aan de slag met muurstickers 

Muurstickers zijn een hele leuke manier om de muren van de kinderkamer snel een flinke upgrade te geven. Kies bijvoorbeeld voor deze grappige jungle sticker of schattige boerderijdieren.

6
5

4. Ontwerp het bed zelf

Je kunt natuurlijk een mooi bed kopen dat al helemaal af is, maar waarom ontwerp je hem niet zelf? Je kunt heel veel keuzes maken; wil je een hoogslaper, stapelbed of een gewoon bed? En wat denk je van een grappige olifanten of ijskar bedfront?

8
7

5. Ga voor het aller leukste beddengoed

Tot slot kies je natuurlijk voor te gek beddengoed. Hier kan je lekker vaak mee afwisselen en dit zorgt ervoor dat de slaapkamer er elke keer net een beetje anders uitziet. Wij zijn helemaal weg van deze astronauten overtrek.

Ben jij ook helemaal verliefd op de mooie producten uit dit artikel? Ze zijn allemaal verkrijgbaar bij KidsGigant. Hier hebben ze naast al deze gave dingen, ook mooie bedden, zoals dit Flexa bed. Heerlijke webshop met producten voor de tiener- en kinderkamer!

bosdieren-flexa-halfhoogslaper

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Marie -

Bedankt voor de leuke tips. Iets simpels als een leuk kinderbed kan de kamer al leuker maken. Kinderkamers zijn altijd een stukje vrede op aarde.

Reageer ook