fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om als ouders met elkaar te kunnen daten

Schreef ik in een eerdere blog voor Damespraatjes al dat het leven van mijn man en mij enorm veranderd is door de komst van onze dochter en dat dit soms verstrekkende gevolgen heeft voor de qualitytime die we samen door kunnen brengen: in deze blog deel ik hoe het ons dan toch lukt om gezellig de man en vrouw uit te hangen in plaats van alleen maar vader en moeder te zijn. Af en toe lijkt het alsof we hemel en aarde moeten bewegen, maar het blijkt best mee te vallen!

Plan met een hoofdletter P

Ik hield nooit van planningen en agenda’s en had zelfs nooit een papieren exemplaar. Toen werd ik moeder met het bijbehorende hoofd vol watten en een uitgebreid takenpakket. En erger nog, dat hoofd vol watten ging niet meer weg. Ik moest alles opschrijven en heb tig lijstjes voor verschillende onderwerpen. Dus een date plannen met mijn eigen man kan ik nu makkelijk 2 maanden van tevoren regelen. Bij dit plannen hou ik wel rekening met onvoorziene omstandigheden zoals een ziek kind, files, uitgelopen vergaderingen enzovoort.

Think out of the box

Urenlang dineren en daarna lekker de kroeg in duiken is natuurlijk altijd een optie, maar niet altijd haalbaar. Onze dochter is bijvoorbeeld nogal een onrustige slaper die het liefst in haar eigen bed slaapt, dus we kunnen haar niet uit logeren sturen. Maar ze gaat nog wel naar de opvang, en daar hebben wij laatst gebruik van gemaakt door op een opvangdag allebei vrij te nemen en vervolgens de middagvoorstelling van de bioscoop te bezoeken en uit lunchen te gaan. We voelden ons een beetje ontaarde ouders, maar het was echt voor herhaling vatbaar. En onze dochter kwam stralend thuis van de opvang, dus die heeft er niet onder geleden. 

Zorg voor een betrouwbare oppas

Zijn opa en oma bereid om op te passen? Fijn, want een betrouwbaardere oppas kan je over het algemeen niet krijgen. Maar informeer ook eens bij ouders uit de buurt naar hoe zij de oppas hebben geregeld, of stuur je kind als hij of zij oud genoeg is eens uit logeren bij een vriendje of vriendinnetje.

Kies voor kwaliteit boven kwantiteit

Gingen wij vroeger voordat we ouders werden toch wel heel regelmatig samen uit eten, inmiddels vinden we het leuker om ergens een hotelovernachting aan vast te plakken. Dat doen we niet heel vaak, maar als we het doen gaan we naar een leuke stad en gaan daar lekker winkelen en uitgebreid uit eten. Dan zijn we er een dag en een nacht uit, komen opa en oma bij ons thuis oppassen en komen wij als herboren (en uitgeslapen) weer thuis. 

Datenight at home

Zijn jullie kinderen moeilijke slapers of is het vinden van een oppas onmogelijk? Dan is een optie om thuis met elkaar te daten. Leg je kinderen op bed, doe een schietgebedje, bestel sushi, open een fles wijn en laat tv en mobiel uit. Vooral in de zomer is het toch heerlijk om lekker in de tuin of op balkon (na) te tafelen? Fijn muziekje erbij en hopen dat de kinderen jullie de volgende ochtend laten uitslapen!

 Romy Meijer (35 jaar) schrijft op haar eigen blog Dochterlief.nl over haar leven als moeder en is momenteel in between jobs. Daarnaast schrijft ze blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met haar man en hun dochter Elise in de buurt van de Veluwe. Naast schrijven is lezen een grote hobby. Haar blog kan je vinden op www.dochterlief.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook