fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips van Michelle voor een gezellige zomeravond met vriendinnen

Hoe breng jij de zomeravonden door? Heb jij je vriendinnen al uitgenodigd voor een gezellige vriendinnenavond om bij te kletsen met een hapje en een drankje? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je de meeste unieke, gezellige en fijne zomeravond met vriendinnen kan organiseren.

1. Een welkomstdrankje

Hoe leuk is het om een welkomstdrankje te ontvangen bij binnenkomst. Maak heerlijke scroppino’s. Dit is heel eenvoudig te maken, maar zal iedere vriendin vrolijk verwelkomen. Je maakt dit heerlijke drankje met citroensorbetijs, prosecco, wodka en een limoentje. Een voorbeeld van een recept lees je op AH.nl. Het ziet er lekker zomers uit en zal zorgen voor een goed begin van de avond! Voor degenen die geen alcohol drinken, kun je een variant maken met een beetje limonade in plaats van prosecco en wodka.

2. Vrolijke tafeldecoratie voor gezelligheid

Een gezellige tafel kan de sfeer nog net ietsje beter maken. Door leuke items op tafel neer te zetten en te zorgen voor wat kleur, haal je eenvoudig de zomerse sferen in huis. Kies bijvoorbeeld voor een mooi roze tafelkleed en pas hier de rest ook op aan: roze bloemen, servetjes, glaasjes en kaarsjes. Zo creëer je een waar zomers thema.

3. American party met hapjes

In Amerika heel gebruikelijk: iedereen neemt zelf iets te eten mee. Vraag of iedereen zorg wil dragen over een home-made zomerhapje. Dit kan van alles zijn: wraps met zalm of kipfilet, prikkertjes met fruit of zelfgemaakte chocoladekoekjes. Het scheelt jou zelf een hoop werk, maar bovenal zien al die hapjes op tafel er ontzettend leuk uit! Daarnaast is het vaak heel gezellig om onder het genot van een drankje je eigengemaakte hapjes te nuttigen. Iedereen zal het extra leuk vinden, omdat ze er allemaal zelf ook iets aan bijgedragen hebben.

4. Personalized smoothie

Wat is er meer zomers dan een smoothie? Maak daarom voor al je vriendinnen een gepersonaliseerde smoothie. Bij de Action, Blokker of Hema heb je erg leuke Mason Jars die er zomers uitzien en waar je smoothie extra goed tot zijn recht komt. Maak een smoothie die past bij je tafeldecoratie, zodat alles vrolijk matcht. Maak bijvoorbeeld deze zomerse Bessen Kiwi smoothie: Hang aan iedere Mason Jar een kaartje met de naam van een vriendin om het af te maken!

5. Spelletjes met alle vriendinnen

Kies een aantal leuke spellen uit. Het is natuurlijk hartstikke gezellig om bij te kletsen, maar vaak wordt onderschat hoe leuk het is om een spelletje te spelen met z’n allen. Ga bijvoorbeeld voor fanatisme met 30 Seconds, waarin je bekende namen moet raden. Of schrijf allemaal de meest gekke vragen op een briefje die je altijd al van je vriendinnen hebt willen weten. Doe deze in een grote schaal en laat iedereen één voor één een briefje trekken en de vraag beantwoorden. Zo kom je misschien nog eens verrassende weetjes tegen!

Heb jij nog leuke ideeën voor een zomerse vriendinnenavond? Deel deze dan met ons!

Michelle de Gier (21) is dit jaar afgestudeerd als communicatieprofessional. Met veel ambitie is ze nu aan het doorstuderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen volgt. Schrijven is één van haar grootste passies en daarom schrijft ze ook met veel enthousiasme voor Damespraatjes. Naast het studeren en schrijven werkt ze op de contentafdeling van een vakantiehuizenexpert. In de vrije tijd die dan nog over is voetbalt ze fanatiek en is ze graag in de buurt van haar vriendinnen, vriend en familie.

Reageer ook