fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips bij het uitzoeken van de perfecte camping voor deze vakantie

Nu het zonnetje steeds vaker en feller schijnt, lijkt heel Nederland in zomerse sferen te komen. Ik heb zelfs de eerste mensen in korte broek en t-shirt al gespot! Persoonlijk is dat voor mij nu nog wat vroeg, maar geheel onbegrijpelijk is het zeker niet. Summer, here we come! Korte broeken horen bij de zomer, maar ook een lekkere vakantie met het hele gezin maakt de zomer compleet. Zijn jullie dit jaar van plan om te gaan kamperen? Dan hebben wij een aantal goede tips bij het uitzoeken van de perfecte camping!

1. Reisgezelschap

Bij het zoeken van een leuke camping is het altijd belangrijk om een goed beeld van je reisgezelschap te hebben. Ga je met jullie gezin? Dan wil je graag op een camping waar de kids lekker vriendjes kunnen maken. Ga je met vriendinnen of alleen met je partner, dan let je weer op hele andere dingen. Zorg ervoor dat je weet met wie je bent en wat deze mensen kunnen en leuk vinden om te doen.

2. Activiteiten

Weet je met wie je op vakantie gaat? Dan is het slim om in kaart te brengen wat jouw reisgezelschap van de vakantie verwacht. Willen jullie lekker luieren of hebben jullie behoefte aan een actieve vakantie? Zorg ervoor dat je hier bij het uitzoeken van een bestemming rekening mee houdt, zodat niemand teleurgesteld raakt.

Camping Senoches ligt op slechts 1,5 uur rijden van Parijs. Een echte aanrader voor natuur- en visliefhebbers!

Camping Senoches ligt op slechts 1,5 uur rijden van Parijs. Een echte aanrader voor natuur- en visliefhebbers!

3. Reistijd

Kan jij wel genieten van een lange autorit of zit je daar juist niet op te wachten? Houd hier bij het uitzoeken van een leuke camping zeker rekening mee. Je hebt geen zin in stress doordat de kinderen een autorit van meer dan 12 uur eigenlijk helemaal niet aankunnen. Ook dichterbij vind je geweldige campings.

4. Zee, bergen of platteland

Zie jij jezelf met een cocktail aan het strand liggen of trek je liever avontuurlijk de bergen in? Als jullie allemaal hetzelfde willen, is de keuze snel gemaakt. Wil de ene helft van het reisgezelschap aan het strand liggen en de andere helft de bergen in? Dan kan je natuurlijk altijd twee accommodaties aandoen. Misschien zelfs nog wel leuker dan moeten kiezen!

RE1607b_0197

Heerlijk zwembad bij natuurcamping Lanmary. Hier kan je heerlijk het bos van Périgord in, maar ook relaxen bij het zwembad.

5. Eigen tent, chalet of opgezette tent

Tot slot: wil je alleen een staanplaats huren of vind je het fijn als er al een chalet of een opgezette tent klaarstaat? Tegenwoordig bieden steeds meer campings mooie en luxe oplossingen aan voor mensen die liever niet zelf met een tent aan de slag gaan. Zo heb je de luxe van een hotel of vakantiepark, maar de gezellige sfeer van de camping.

Huttopia

Al met al valt er heel wat te kiezen. Maak er een leuke avond van met je reisgezelschap en hak knopen door. Zo kom je alvast in de vakantiestemming en zorg je ervoor dat iedereen kan aangeven wat hij/zij van de vakantie en de camping verwacht.

Alle getoonde campings in dit artikel zijn afkomstig van Huttopia. Via Huttopia kan je je heerlijk laten inspireren op basis van jullie wensen. Huttopia heeft een groot aanbod van bosdorpen en natuurcampings in heel Frankrijk. Heerlijk om écht tot rust te komen dus!

Huttopia heeft een gezellige winkel in Utrecht waar je langs kunt komen voor inspiratie en advies.

Reageer ook