fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips bij het samenstellen van het perfecte geboortekaartje

Er is een baby op komst, wat geweldig! Er moet natuurlijk van alles geregeld worden, zoals het inrichten van een kinderkamer, het bedenken van een mooie naam én het kiezen van een geboortekaartje. Maar hoe stel je nou het perfecte geboortekaartje samen? Wij hebben hier 5 handige tips voor je!

1. Maak een moodboard

Hoogzwanger met zwangerschapsverlof? Veel vrouwen gaan zich dan een beetje vervelen. Je moet tenslotte rust houden om ervoor te zorgen dat jij en de baby gezond de bevalling halen. Maak een moodboard ter inspiratie voor het geboortekaartje in deze tijd! Verzamel mooie foto’s, kleurstaaltjes, voorbeelden van andere kaartjes en alles wat jou nog meer inspireert. Ook leuk om aan je partner te laten zien wanneer hij thuiskomt.

2. Kies een stijl die bij jullie past

Hippe geboortekaartjes of juist klassiek? Het maakt niet uit waarvoor je kiest, als jullie maar iets kiezen wat bij je past! Ik hoor zo vaak van stellen die zich gedwongen voelen een bepaalde keuze te maken omdat hun vrienden of familie dat eerder ook al zo deden. Laat je zeker inspireren, maar maak jullie eigen keuze wat betreft het geboortekaartje!

Schermafbeelding 2016-07-08 om 13.15.13

3. Kaartje met foto? Schakel een goede fotograaf in!

Wil je kiezen voor geboortekaartjes met een foto van het baby’tje? Cool! Maar, vraag wel een (hobby) fotograaf om hulp om ervoor te zorgen dat de foto zo mooi mogelijk wordt. Het is belangrijk om een foto van goede kwaliteit aan te leveren om goede DIY geboortekaartjes te maken. Ook een goede belichting is zeer belangrijk, hier houden fotografen rekening mee.

4. Niet zo heel creatief? Schakel hulp in!

Je moet je absoluut niet verplicht voelen om het kaartje helemaal zelf te ontwerpen. Niet iedereen is nou eenmaal super creatief. Gelukkig kan je je vaak laten lijden door ontwerpen die al bekend zijn, of vraag je de website waar je ze bestelt om hulp. Zo wordt het prachtig, ook als jij zelf iets minder handig of creatief bent!

5.Bestel bij een betrouwbare partij

Ja, dit is belangrijk! Het zou super zonde zijn als jullie veel tijd hebben gestoken in het ontwerpen van een mooi kaartje om er vervolgens achter te komen dat het bedrijf waar jullie ze hebben besteld niet deugt. Kijk bijvoorbeeld eens bij Lief Leuk & Eigen, een prachtige website waar je zelf geboortekaartjes kunt ontwerpen, maar ook kiezen uit 800 al ontworpen kaartjes. Ze leveren snel en zo hoef jij je geen zorgen te maken dat de kaartjes te laat worden geleverd. Ook als je wat extra hulp nodig hebt kan je altijd even bellen!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook