fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips bij het gebruiken van condooms

We horen van veel vrouwen die aan het daten zijn dat ze het praten over seks lastig vinden. Hoe geef je vooraf aan wat je wel en niet wil, praat je vooraf over elkaars ervaring en praat je over het gebruik van een condoom? Vooral dat laatste kan nogal eens voor ongemakkelijke situaties en verkeerde verwachtingen zorgen. Met deze 5 tips bij het gebruiken van condooms ben je beter voorbereid en kom je goed beslagen ten ijs. 

1. Maak kenbaar dat je er een wilt gebruiken

Komt het na een date (of andere soort ontmoeting) aan op het hebben van seks? Geef meteen aan dat je het wel met een condoom wilt doen. Neem hier meteen initiatief in en wacht niet af tot hij ermee komt, want misschien doet hij het niet. Hoe langer je hier tijdens het voorspel mee wacht, hoe moeilijker het voor veel vrouwen wordt.

2. Weet voor jezelf waarom je het wilt gebruiken

Weet goed waarom je een condoom wil gebruiken. Ben je niet vruchtbaar? Maakt niet uit, dan is het nog steeds belangrijk om er wel één te gebruiken als je niet zeker weet of jij of je bedpartner een SOA heeft. Mannen kunnen soms tegenstribbelen als je zegt een condoom te willen gebruiken. Door voor jezelf goed op een rijtje te hebben waarom jij het wél wil, kan je ook als de spanning oploopt je hoofd cool houden omtrent dit onderwerp.

3. Zorg ervoor dat je er altijd één bij je hebt

Of je nou op date gaat, wat drinken met vrienden of gewoon naar de supermarkt… Houd altijd een condoom in je portemonnee! Je weet tenslotte nooit wie je tegenkomt. Het niet bij je hebben van een condoom is de stomste reden om hem niet te gebruiken als je er wel één nodig hebt. Altijd doen dus. Vind je het gevoelig om ze in de winkel te kopen? Snappen we wel hoor. Wist je dat je online ook condooms kan bestellen? Je krijgt ze dan in een blanco verpakking binnen.

4. Weet hoe je hem moet gebruiken

Heb je nog nooit een condoom gebruikt of omgedaan bij een man? No problem! Iedereen moet het leren, niet iedereen is er meteen even handig in. Maar iedereen kan het leren. Bekijk op YouTube tutorials en oefen het met een banaan (ja ladies, net als in de films). Snelheid en behendigheid zorgen ervoor dat het omdoen van het condoom geen dooddoener wordt en dat het minder moeilijk is om voor te stellen om er één te gebruiken.

5. Bereid je voor op kritiek van de man

We kunnen dit punt niet genoeg benadrukken: wees voorbereid op kritiek. Geeft een man aan er geen een te willen gebruiken, vertel dan waarom jij het wel wilt. Wil hij het dan nog steeds niet? Trek je kleding aan. Als hij het met jou niet wil doen, is er een grote kans dat hij het bij geen één vrouw wil doen. En guess what? Zo krijg je dus SOA’s en/of ongewenste zwangerschappen.

Heb je nog vragen en stel je ze liever niet hieronder in de comments? Mail dan naar mara@damespraatjes. Zij kan de vraag dan voorleggen aan onze relatietherapeute Vera. Natuurlijk blijf je anoniem.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook