fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips als jouw kind graag modellenwerk wil doen

Modellenwerk is voor heel veel meiden en jongens een hele grote droom. De hele wereld overvliegen, de mooiste kleding dragen en je gezicht in alle bladen. Wij snappen helemaal waarom iemand dit graag zou willen. Ook programma’s als Holland’s Next Top Model doen de groep jongeren met modellen-ambities groeien. Maar, geld verdienen als model doe je niet zomaar. Het is hard werken, heel veel teleurstelling verwerken en een kwestie van de juiste beslissingen maken.

Heeft jouw kind de ambitie om model te worden? Dan hebben wij 5 hele handige tips voor je!

1. Stimuleer een gezonde levensstijl

Als model verdien je geld met je uiterlijk. Waar ik niet zonder computer kan werken, kan een model niet werken met een ongezond lichaam. Help je kind de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding en sport. Leg de focus hierbij niet op slank zijn, maar op gezond zijn.

2. Wees betrokken

Het leven van een model is zwaar en er wordt hard gewerkt. Net zoals bijvoorbeeld een topsporter, is het werken als model niet mogelijk zonder hulp van de mensen om je heen. Help je kind door het naar fotoshoots te rijden, gezonde maaltijden te bereiden en soms gewoon even lekker samen te knuffelen. Jouw steun kan ervoor zorgen dat ze zich volledig kunnen focussen op het doel: werken als model.

tumblr_o47sfdjppt1ted1sho1_1280

3. Leer je kind met tegenslagen omgaan

Als model krijg je heel veel afwijzingen. Niet omdat ze jouw kind niet lief of aardig vinden, maar simpelweg omdat jouw kind niet geschikt is voor de klus. Hoewel het natuurlijk niks persoonlijks is, kunnen die afwijzingen hard aankomen, vooral als het vaak gebeurt. Bereid je kind hierop voor en blijf benadrukken dat het niks met hem/haar te maken heeft. Zo houd jouw kind zijn/haar zelfvertrouwen en wordt het doorzetten een stuk makkelijker.

4. Vergeet niet wat belangrijk is

Wees gefocust op het doel, maar verlies niet uit het oog wat belangrijk is: het geluk van jouw kind. Lijkt je kind niet aan de bak te komen en werkt dit zo slopend dat je kind ongelukkig wordt? Geef aan dat het even rustig aan doen helemaal niet erg is. Lukt het niet? Dat maakt niks uit. Jullie hebben het in ieder geval geprobeerd. En wie weet wat de toekomst brengt?

5. Ga op zoek naar werk!

Hebben jij en je kind alles doorgesproken en ben jij bereid je kind volledig te steunen? Dan kan het echte werk beginnen: op zoek naar klussen. Waar begin je dan? Dit komt natuurlijk niet aanwaaien, jouw kind moet eerst een portfolio opbouwen (goede foto’s hebben) en deze onder de aandacht zien te krijgen bij modellenbureaus. Dan pas word je uitgenodigd voor castings en zul je jezelf van je beste kant moeten laten zien. Ontdekt worden is niet makkelijk en kan lang duren op deze ouderwetse manier. Laten wij nou net op de hoogte zijn van een nieuwe mobiele app die bedoeld is om een modellen carrière te starten of te versterken: de iModels app. Het pas gelanceerde bedrijf iModels levert een app waar jij als beginnend of ervaren model alles in kwijt kan zodat jij ontdekt kan worden door verschillende gerenommeerde modellenbureaus. Het is een platform in Instagram-setting waar mannen en vrouwen een profiel op aan kunnen maken, persoonlijke kenmerken toevoegen en foto’s uploaden. Voor inspiratie kan je elkaars portfolio ook volgen en liken. Modellenbureaus kunnen inloggen op iModels en filteren op de gewenste kenmerken of populariteit van een portfolio en zo nieuw talent te scouten.

iModels is gratis te downloaden en te gebruiken. Het is zeker aan te raden om hier een profiel aan te maken. Via iModels heb je veel plezier met het opbouwen van een portfolio en laat je de bureaus naar jou komen in plaats van andersom! Binnenkort kan je in de app ook meedoen aan online model contests om je vaardigheden als model te verbeteren.

imodels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook