fb
Damespraatjes Damespraatjes

Haal alles uit je vakantie in Tanzania: 5 tips als je op safari gaat

Op safari gaan staat al jaren zeer hoog op mijn travel bucketlist! Onze dochters zijn op dit moment drie en vijf jaar oud en dat vinden wij nog net wat te jong. Als de jongste zes jaar oud is, lijkt het ons een goed moment om deze reis te gaan plannen. Een safari is een bijzondere ervaring die de meeste mensen maximaal één keer meemaken in hun leven. Daar wil je alles uithalen dus! Om optimaal van de reis en je safari te genieten, is een goede voorbereiding onmisbaar. In dit artikel delen wij 5 tips als je op safari gaat. Zo haal je er alles uit!

Tijd van het jaar

De beste tijd van het jaar om in Tanzania op safari te gaan, is van juni tot oktober. Je hebt dan de meeste kans om de prachtige dieren te spotten. Ook qua weer is het dan aangenaam, het is dan een droge en koele periode. Houd in juli en augustus wel rekening met mogelijke drukte, ook hier is het dan hoogseizoen. In juni, september en oktober is het rustiger.

Betrouwbare organisatie

Boek jullie vakantie voor een safari in Tanzania via een betrouwbare organisatie die het land goed kent. Het maken van zo’n reis is te bijzonder om aan het toeval over te laten. Wij zijn er altijd voorstander van om voor een gespecialiseerd bureau te kiezen, die ook op de plaats van bestemming eigen mensen hebben rondlopen. Boek daarnaast altijd bij een reisbureau of -organisatie die is aangesloten bij het SGR, ANVR en het calamiteitenfonds.

Goede paklijst

Een gedegen voorbereiding is erg belangrijk als je op safari gaat. Stel een paar weken voor vertrek een goede paklijst op. Zet hier in ieder geval stevige (en ingelopen!) wandelschoenen, ademende kleding, iets ter bescherming tegen de zon, insectenspray en je camera op. Het is doodzonde op er tijdens de vakantie achter te komen dat bepaalde dingen ontbreken of niet op orde zijn.

Take it easy

Veel mensen denken bij een safari aan actie en adrenaline. En hoewel dit soort momenten er zeker zullen zijn, is het essentieel je te realiseren dat er ook heel wat minder spannende momenten tussen zullen zitten. Soms moet je lang wachten voordat jullie het dier spotten waar jullie naar op zoek zijn. Take it easy, wees geduldig en geniet van de rust en het uitzicht!

Luister naar de gids

Tijdens de safari is de gids de baas. Hij of zij kent het gebied, de dieren en de lokale inwoners. Om jullie reis leuk en veilig te houden, is het essentieel om altijd naar de gids te luisteren. Naast dat het ervoor zorgt dat je veilig bent, kun je vaak heel veel van de gids leren. Oren open dus!

Lijkt het jou ook zo gaaf om op safari te gaan? Gebruik jij deze tips als je op safari gaat? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Hu Chen via Unsplash

Reageer ook