fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips als je met 3 generaties op vakantie gaat!

Op vakantie met de hele familie, dat heet een 3-generatie vakantie. Veel families doen het, want het is de perfecte manier om geweldige herinneringen te creëren. Het is fijn dat jullie met een grote groep zijn, dan hoef je niet de hele tijd op de kinderen te letten. Zo heb jij ook lekker wat quality time. En dat is tenslotte waar vakantie om draait. Hier 5 tips als je met 3 generaties op vakantie gaat!

1. Maak vooraf je verwachtingen kenbaar

Heb jij zin om alleen maar op het strand te liggen? Dan is het misschien slim om dit vooraf met je reisgezelschap te bespreken. Iedereen heeft een ander beeld van vakantie vieren en iedereen heeft dus andere verwachtingen. Van jezelf en jouw kinderen weet je waarschijnlijk wel wat ze leuk vinden, maar heb ook echt oog voor je (schoon)ouders en de rest van de familie. Wil de één graag wandelen, de ander bij het zwembad liggen en weer een ander shoppen? Ga op zoek naar een locatie waar je dit allemaal kunt doen.

2. Neem tijd voor jezelf

Zoals ik al zei: het is fijn als de rest van de groep ook de kinderen in de gaten kan houden. Maak hier gebruik van en geniet! Kunnen opa en oma niet oppassen? Kijk dan of je de kids soms kan onderbrengen bij een vakantievriendje. Zo heb je lekker wat tijd voor jezelf en ben je daarna weer helemaal opgeladen. Doen hoor!

3. Maak tijd voor elkaar

Tijd voor jezelf is lekker, maar sla er niet in door. Maak genoeg tijd voor je kinderen, je partner en je (schoon)ouders! Het creëren van mooie herinneringen staat immers centraal. Heb je een hekel aan je schoonmoeder? Zet je daar eens overheen en stel voor om lekker samen te lunchen in het naastgelegen dorpje. De kans dat jullie band hierdoor sterker wordt is heel groot.

4. Gun elkaar de ruimte

Heeft iemand in jullie reisgezelschap behoefte aan wat me-time? Gun diegene dat! Net zoals dat jij tijd voor jezelf wilt nemen (zie punt 2), willen jouw reisgenoten dat ook. Diegene sluit wel weer aan zodra hij/zij daar zin in heeft. Zo blijft het gezellig in de groep!

5. Kies een geweldige locatie

Kies een locatie die voor 3 generaties leuk is! Doe dit op een gezamenlijk moment met de hele groep. Op dit soort vakanties is het huren van een groot huis heel fijn. Zo zit je wel bij elkaar, maar heb je ook genoeg de ruimte om je eigen ding te doen. Zomers Frankrijk heeft een mooi overzicht met huizen die heel geschikt zijn voor dit soort vakanties. Hier moet je zeker even kijken als jullie zo’n reis gaan maken. Hier alvast een klein greepje uit het assortiment:

Casa Julia (voor 6 personen)

casa julia

Villa Santa Giulia (8 personen)

10_santa_giulia_villa.-2

Villa Véronique (10 personen)

veronique

Villa Golf Castillane (10 personen)

unnamed

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook