fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 stappenplan met belangrijke tips om je vruchtbaarheid te vergroten

Bij de ene vrouw is het in één keer raak, de ander heeft een jaar nodig en bij weer een ander lukt het helemaal niet: zwanger worden. Wanneer je besluit een kindje te willen, wil je er alles aan doen om het te laten slagen. Je laat alcohol staan en stopt met roken, maar wist je dat er nog meer dingen zijn die je kunt doen/laten om ervoor te zorgen dat je je vruchtbaarheid te vergroten? Hormoon expert Alisa Vitti stelde een 5 stappenplan op en wij delen hem hier met je!

1. Pas je voedingspatroon aan

Begin met het eten van eten dat een positief effect op je kwaliteit van je eitjes, progesteron levels en glutathion heeft, zoals:

  • Boekweit
  • Zonnebloemzaadjes
  • Avodado
  • Vers fruit en groenten
  • Brazil nuts

2. Neem afscheid van hormoonverstoorende stoffen

Hormoonverstoorende stoffen kunnen ervoor zorgen dat het lastiger is om zwanger te worden, vermijd daarom de volgende producten:

  • Bacterie-dodende hand sanitizer (met triclosan)
  • Bepaalde verzorgingsproducten (met bijvoorbeeld ftalaten, nonylfenolen en parabenen)
  • Bepaalde schoonmaakproducten (met ftalaten en nonylfenolen)

3. Gebruik een condoom

Het klinkt tegenstrijdig om een condoom te gebruiken als je zwanger wilt worden. Momenteel wordt er veel onderzoek gedaan naar de invloed van bacteriën in sperma die van invloed kunnen zijn op de baarmoederhals, vagina en baarmoeder. Het effect van deze bacteriën op jouw inwendige geslachtsorgaan kan je minimaliseren door een condoom te gebruiken op de dagen dat je niet oculeert en/of wanneer je op dat moment niet zwanger probeert te worden.

4. Kunstmatige inseminatie of IVF? Ook dan is dit belangrijk! 

Lukt het niet op de natuurlijke manier en stappen jullie over op kunstmatige inseminatie of IVF, zorg er dan ook voor dat je de bovenstaande stappen doorloopt. Ook waneer het zwanger worden niet op de natuurlijke manier lukt, kunnen deze handelingen jouw kans om alsnog in verwachting te raken aanzienlijk groter worden.

5. Ga voor een orgasme!

Het regelmatig hebben van orgasmes zorgen voor een goede doorbloeding van de eierstokken en dit heeft een positief effect op je vruchtbaarheid. Dit is vooral op de lange termijn iets wat echt verschil kan maken. Kortom: fixeer je niet alleen op het krijgen van een kindje, maar geniet ook van dit moment met je partner. Dit maakt het niet alleen veel leuker, maar heeft ook nog eens een positief effect op je vruchtbaarheid.

Meer info?

Wil je meer informatie over dit stappenplan? Bekijk dan deze video van hormoon-expert Alisa Vitti.

Reageer ook