fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 situaties die je herkent als je totaal niet sportief bent

Als je denkt dat ik als sporty spice me louter omring met soortgenoten, heb je het mis. Mijn vriendenkring is divers. Ja, een aantal beweegt net zo graag als ik, maar ik heb ook een aantal vrienden die al dat bewegen zwaar overrated vindt. Ben jij één van hen en ook niet zo sportief? Dan herken je vast de volgende situaties wel.

Een leven zonder bewegen kan ik me niet voorstellen. Ik word bloedchagrijnig als ik niet sport. Niet alleen is het goed voor mijn lichaam, ik kan me hoofd leegmaken bij een hoge hartslag. Verstand op nul. Grenzen verleggen. Ideeën opdoen en uitwerken. Gedachtestroom stopzetten. Kortom, een frisse sportwind doet wonderen voor mij.

Bingen

Maar ik heb ze ook, vrienden die liever bingen op de bank. Hun spieren gebruiken om te hangen, chips te eten en te kijken. Ik vind het prima, binge graag een avondje mee, maar mijn cup of tea is het niet. Ik schotelde een vriend laatst situaties voor die hij als anti-sporter zou moeten herkennen. And guess what? Hij herkende ze. Alle vijf.

  1. Je wordt als enige dronken. Als je naar de kroeg gaat met sportfanaten weet je zeker dat je altijd een Bob in de buurt heb. Ze drinken namelijk niet. Dat breekt spierweefsel af. Worden ze dronken. Zijn ze de volgende dag niet fit. Het zijn loze calorieën. Kortom: je kan ze meenemen, maar je weet van tevoren dat jij aan het eind van de avond de enige bent die niet meer op zijn benen kan staan.
  1. Je bent snel uitgeput. Herkenbaar? Twee trappen opsjokken en je moet aan het zuurstof. Je hebt een rode kop en komt adem tekort. Terwijl je sportieve vriendin fluitend de trappen met twee treden tegelijk oprende, ben je echt kapot. Liften zijn niet voor niets gemaakt hè? Die zijn bedacht voor mensen zoals jij.
  1. Je slaapt slechter. Dronken of nuchter, slapen gaat niet altijd goed. Je bent vaak wakker. Ligt te piekeren. Hebt last van brandend maagzuur en hebt spijt dat je die hele zak paprikachips naar binnen hebt geduwd. Je sportende medemensen kennen deze ongemakken niet. Hun lichamen zijn zo moe gesport dat ze als een baksteen in slaap vallen en pas wakker worden als het tijd is om te ontwaken.
  1. Je kunt niet meepraten over sport. Als je je bevindt in een sportief gezelschap zul je merken dat je al vrij snel buiten de groep valt. Hun gesprekken gaan namelijk over sporten. Gezonde voeding. Extra eiwitten voor spieropbouw. Recordtijden. Topteams. Extreme sporten. Jij bent al bekaf bij alleen al luisteren naar die verhalen.
  1. Je snapt ze niet. Onbegrip. Je hebt echt geen idee wat je sportieve vrienden bezielt. Waarom zou je jezelf compleet in het zweet willen werken? Endorfines? Wat zijn dat? Bacteriën? Je hebt er nog nooit van gehoord. Je vrienden zweren erbij. Hebben het over runners high. En ‘dat je opgetild wordt, gaat zweven als je in een bepaald ritme zit’. Nou het zal allemaal wel, maar jij voelt je heel senang op de bank. Kom je in een ‘binge high’. Ook heerlijk.

Herken jij jezelf? Heb je vrienden die alleen maar sporten? Of juist niet? We zijn benieuwd. Vertel erover in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

 

Reageer ook