fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 situaties die je herkent als je altijd te laat op je werk bent

Ik ben een early bird. Kan vanaf het moment dat ik mijn ogen opendoe, alles. Dus ook werken. Toen ik nog dagelijks naar de redactie reed, was ik altijd als eerste aanwezig. Ik deed het licht aan. Het verbaast je vast niet dat ik een uitzondering was.

Slechts een handvol collega’s zag met mij de zon opkomen. De rest kwam later. Eén collega kwam altijd te laat. Maar dan ook echt altijd. Ik moest daar om lachen, vond het hoogst vermakelijk. Zij dacht daarover heel anders. Want het heeft behoorlijk wat nadelen als je niet op tijd achter je bureau schuift. Zoals?

  1. Je mist vergaderingen. Als je altijd te laat bent, zijn je collega’s vast begonnen met de week doornemen, de targets bespreken en de strategie bepalen. Kom jij de vergaderruimte binnen hollen. Je excuseert je en zoekt een plek. Jammer joh. Alle stoelen zijn bezet, je kan blijven staan en je collega’s zijn not amused.
  1. Je ontbijt niet. Als je je ogen veel te laat opendoet, ben je vast al blij dat je je in elk geval fatsoenlijk aan hebt gekleed. Het ontbijt laat je voor het gemak maar even zitten. Niet doen! Je ontbijt is belangrijk voedsel in de ochtend start je motor. Smeer ’s avonds vast een paar boterhammetjes, dan hoef je ze alleen nog maar uit de koelkast te halen.
  1. Je ziet er verfrommeld uit. Als je altijd haast hebt, neem je niet de tijd goed voor jezelf te zorgen. Make-up? Nah, het kan best een dagje zonder. Niet doen. Neem even vijf minuten om jezelf toonbaar te maken. Maak je op, kam je haar, doe je shirt in je rok of broek. Ziet er een stuk professioneler uit.
  1. Je hebt altijd de stomme plekken. Heb je flexplekken op je werk? Dan hebben je collega’s die wel op tijd het pand betraden de beste werkplekken ingepikt. Hoogstwaarschijnlijk moet jij aan het bureau schuiven dat midden in de kantoortuin staat of in een hoekje is weggeduwd. Zo ongezellig….
  1. Je moet multitasken. Als je te laat komt en er ligt een berg werk op je te wachten dan kun je niet anders dan multitasken. Dat is hartstikke vermoeiend, maar ja, je moet wel want aan het eind van de dag wil je werkgever dat je je taken af hebt. Diep adem halen aan de slag.

Ik word al moe als ik er aan denk dat ik zo gehaast mijn werkdag moet beginnen. Herken jij het? Ben je altijd te laat of kom je juist ruim op tijd? We zijn benieuwd naar je ervaringen. Deel ze in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook