fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom je als volwassene weer met vriendenboeken moet beginnen

Toen ik een tijd geleden bij mijn ouders logeerde en een doos op mijn oude slaapkamer opende, vond ik iets geweldigs. Tussen alle oude bioscoopkaartjes, liefdesbriefjes en bierdopjes vond ik iets heel dierbaars: mijn oude vriendenboekje. Ik gooide zo snel mogelijk de doos aan de kant en begon te bladeren door het boek. Een legioen aan grappige, mooie, emotionele en waardevolle herinneringen kwam vanaf de eerste pagina bovendrijven. Zo snel als ik kon las ik het boekje door en begon steeds harder te glimlachen. “Kijk eens wat ik heb gevonden!” stuur ik via de WhatsApp naar een vriendin van vroeger. “Haha, ik heb die van mij ook nog liggen!” krijg ik binnen een minuut terug. Grappig, dat ik blijkbaar niet de enige ben die dit soort dingen bewaart. 

Vriendenboek.nl

Sinds het vinden van dit boek ben ik een fanatieke ambassadeur van vriendenboeken geworden. Hier 5 redenen waarom je als volwassene weer een vriendenboek zou moeten maken:

1.   Een vriendenboek is een geschenk waar jouw vrienden veel moeite in hebben gestoken. Het betekent zo veel meer dan een post op je Facebook! 

2.   Dit boek gooi je niet zomaar weg, en jouw vrienden waarschijnlijk ook niet! Duik maar eens wat oude dozen in, wedden dat er minstens één oud vriendenboek tussenzit?

3.   Gaat je beste vriendin trouwen? Verhuist je broer naar Frankrijk? Of wil je je beste vriendin zomaar verassen? Bij levensveranderende gebeurtenissen is een vriendenboek een ideaal geschenk!

4.   Een vriendenboek kan je in moeilijke tijden steunen. Je hebt van elke vriend(in) een hele pagina met positieve informatie over jullie relatie. Daar knap je zeker van op!

5.   Dreigt een vriendschap te verwateren? Pak je vriendenboek erbij en denk terug aan alle leuke momenten. Binnen no time heb jij al je vrienden een berichtje gestuurd om snel een reünie te organiseren.

Wij kwamen een mooie website tegen waar je online vriendenboeken kunt maken: Vriendenboeken.nl. Super handig, want iedereen kan gewoon vanuit huis aan zijn/haar pagina werken. Ook leuk: je hoeft het boek niet alleen maar op te vullen met ‘invulpagina’s’, maar je kan ook grote sfeerfoto’s of een jaaroverzicht invoegen. Kijk op www.vriendenboeken.nl om jouw eigen vriendenboek samen te stellen. Wil je graag een instructiefilmpje bekijken? Klik hier!

vriendenboeken

Mara
Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

 

Reageer ook