fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom een vakantie op een vakantiepark goed is voor je gezondheid

De Nederlandse lente had een wat langere aanloop, maar ik weet zeker dat we een geweldige zomer tegemoet gaan. Na een jaar hard werken, lange schooldagen en alle clubjes/zwemlessen/sportwedstrijden is iedereen toe aan ontspanning. Een vakantie op een vakantiepark is niet alleen heel erg leuk, wist je dat het ook nog eens heel goed is voor je gezondheid? Ik dit artikel vertellen we je er alles over. Ook wel leuk om even te benoemen: alle foto’s die je ziet in dit artikel zijn gemaakt bij recreatiepark de Leistert (in Limburg). Wij vinden het een onwijs mooi, compleet en kindvriendelijk vakantiepark. En ook heel fijn dat het gewoon lekker in Nederland is. Benieuwd wat zo’n vakantie zo goed maakt? Dit zijn  5 redenen waarom een vakantie op een vakantiepark goed is voor je gezondheid!

Lekker veel buiten

Tijdens een vakantie op een vakantiepark, ben je lekker veel buiten. De zon, de frisse lucht en het groen om je heen doen goed. Wist je dat uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat in de de natuur zijn goed is voor je mentale en fysieke gezondheid. Naar een vakantiepark Limburg? Dat is een goed en gezond idee!

Geen huishoudelijk gedoe

Wassen, strijken, afwassen, opruimen, stofzuigen, ramen lappen en ga zo maar door… Allemaal klusjes die nou eenmaal moeten gebeuren, maar waar je echt niet altijd zin in hebt. Op vakantie kun je dat grotendeels lekker loslaten. Natuurlijk zal er zo nu en dan wat servies moeten worden afgewassen en kunnen de kleren van de kinderen soms een opfrisbeurt gebruiken, maar urenlang schoonmaken en stofzuigen? Dat doe je op vakantie niet. Alle tijd voor je boek, podcast en heel veel ontspanning dus!

Kids vermaken zichzelf

Op een leuke kindercamping in Nederland, vermaken de kinderen zichzelf wel. Zwemmen in het subtropisch zwembad, ravotten in de indoor jungle, op avontuur met het animatieteam of losgaan in een van de vele speeltuinen. Als moeder heb je echt even helemaal geen kind aan ze. Genieten de kinderen? Dan geniet jij! Enne, na een lange dag sporten en spelen? Dan slapen ze beter dan ooit tevoren. En jij dus ook 😉

Lekker eten en drinken

Lekker eten, dat is toch niet gezond? Dat zijn we helemaal niet met je eens! Uitgebreid eten en borrelen (met mate) is een heerlijke en ontspannen bezigheid. Maak een grote borrelplak met kaasjes, worstjes, rauwkost en stukjes fruit. ’s Avonds de barbecue aan, zelfgemaakte saté erop en een grote zelfgemaakte salade. De kids een glaasje appelsap van de plaatselijke boer en jullie een Nederlandse wijn uit Limburg. Kan het beter dan dat?

Op tijd naar bed

Na een lange dag genieten, ligt je bed gewoon nog lekkerder. Als de kindjes warm onder de wol liggen hebben jullie nog tijd voor jullie boek, een spelletje of gewoon elkaar. Het is altijd zo’n heerlijk idee als je weet dat de kids tevreden liggen te slapen. Morgen weer een nieuwe leuke dag! Slaap lekker.

Praat mee

Zie jij jezelf hier ook al genieten? De kids lekker buiten, terwijl jij eindelijk dat boek kunt uitlezen? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeeldingen: Recreatiepark De Leistert

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook