fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom een sauna voor thuis een goede investering is

sauna goede investering

Heb je er ooit over nagedacht om thuis een sauna te plaatsen? Al jaren speel ik met het idee, maar het komt er op de een of andere manier nooit van. ‘Wist je dat een sauna eigenlijk gewoon een hele goede investering is?’, zei een vriendin laatst. Het is waanzinnig goed voor je gezondheid, het is super gezellig en het kan ook nog eens een positieve invloed op de waarde van je huis hebben. In dit artikel leggen we graag uit hoe dit zit. En ook leuk om te vermelden: alle getoonde sauna’s zijn van SuperSauna

Verlichting bij stress

Stress is hartstikke ongezond! Langdurige stress kan zorgen voor een hoge bloeddruk, een verzwakt immuunsysteem, slaapproblemen, angst, depressie en zelfs hartklachten. Als je het lekker vind om in de sauna te zitten, kan dit je echt helpen om je stress te verlichten. Er zijn mensen die elke avond voor het slapengaan even in de sauna gaan zitten. ‘Ik slaap dan echt als een baby en word de volgende dag super fris wakker’, vertelde een kennis mij ooit. De sauna is een prikkelvrije omgeving waar je écht tot rust kunt komen.

Ontspannen van spieren

Als je regelmatig sport, ken je vast het gevoel van spierpijn wel. Je kunt spierpijn helpen voorkomen door het sporten rustig op te bouwen, een uitgebreide warming-up en cooling-down te doen, voldoende water te drinken en na je work-out echt de tijd te nemen om tot rust te komen. Een fijne plek om je lichaam te helpen herstellen, is de sauna. Om deze reden vind je bij luxere sportscholen vaak een mooie Finse of infrarood sauna. Als je deze aan huis hebt kom je nog meer tot rust. Wat is er nou lekkerder dan in je eigen huis of tuin in de sauna kunnen?

sauna goede investering

Goed voor de bloedsomloop

Wanneer je in de sauna zit, verwijden je bloedvaten. Dit wordt ook wel vasodilatatie genoemd. Als de bloedvaten verwijden, kan er meer bloed door de vaten stromen en dit is gunstig voor de bloedsomloop. De warmte is daarnaast ook goed voor de bloeddruk. Deze neemt over het algemeen wat af. Gezond dus!

Gezellige activiteit

Wist je dat een bezoekje aan de sauna in Zweden een belangrijke sociale activiteit is? In de sauna zitten wordt daar gezien als een informele en ontspannen manier om de onderlinge band te versterken. Vrienden, familie en zelfs buren komen samen in de sauna. Hoe leuk om dit ook met jouw eigen vrienden en familie te doen?

Waarde van je huis

Huizen die van alle gemakken voorzien zijn, worden vaak sneller verkocht dan huizen waar nog veel aan moet gebeuren. Veel mensen zijn dol op in de sauna gaan en een kwalitatief hoogwaardige sauna doet dan ook veel met je huis. Verhoog de waarde nog verder door ook een aparte (buiten) douche faciliteit bij de sauna te installeren. Potentiële kopers zien dat vaak meer dan zitten!

Vind jij een sauna een goede investering? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook