fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen om te gaan mountainbiken

Sinds Sandra en ik vanuit Amsterdam werken, kan ik lekker elke dag op fiets naar mijn werk. Dat fietstochtje is een heerlijk momentje van rust… Rustig kachel ik met mijn krakkemikkige omafiets richting werk en geniet van de ontwakende stad. Mijn vriend doet dit heel anders, hij heeft een mountainbike. Een gele. Dat ding is echt verschrikkelijk snel en met hem ergens naartoe fietsen is meestal niet bij te houden voor mij. Hij is er erg blij mee en gaf mij 5 goede redenen waarom:

1. Je traint je hele lichaam

Op een mountainbike zit je niet rechtop zoals op een omafiets, maar je zit iets voorover. Hierdoor ben je beter gestroomlijnd en heb je meer controle over de fiets. Maar, het is ook een stukje zwaarder aan je armen en buikspieren. Hierdoor train je tijdens het fietsen niet alleen je benen en billen, maar ook je buik en armen.

2. Het brengt je op heel veel plekken

Doordat je lekker snel bent, race je veel makkelijker even naar een andere stad voor een kop koffie, lunch of gewoon een biertje. Op een gewone fiets kan dit natuurlijk ook, alleen duurt het vele malen langer.

3. Je kan het bijna overal doen

Het bos, de weg, het strand of de hei… Probeer dat maar eens met je stadsfiets!

4. Het is geen dure sport

Oke, je moet natuurlijk wel investeren in een goede mountainbike, outfit en helm. Maar als je dit eenmaal hebt, heb je er jaren lang plezier van. Dat mountainbikes heel duur zijn, is niet waar trouwens. Je hebt al een nieuwe mountainbike fiets vanaf ongeveer € 170!

5. Het staat super stoer!

Last but not least: het ziet er zo stoer uit. Mijn vriend ziet er eerlijk gezegd ook al erg stoer uit zonder mountainbike, maar ik zou wel een ‘cool’ accessoire kunnen gebruiken. Haha!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook