fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen om een papieren agenda te gebruiken

Een paar jaar geleden maakte ik een drastische beslissing: ik wil géén papier meer gebruiken. Maar een paperless lifestyle leek (bijna) onmogelijk. Geen bonnetjes in de supermarkt aannemen is nog wel te doen, maar wanneer docenten je een uitgeprinte opdracht geven is het moeilijk om hem niet aan te nemen. Ik vroeg dan altijd of het naar me gemaild kon worden, maar daar was mijn middelbare school op dat moment nog niet aan toe. Nu, zo’n 5 jaar later probeer ik nog steeds papier te besparen. Maar, aan één ding houd ik nog vast: mijn papieren agenda. En ik ben niet de enige! Op mijn kantoor gebruikt bijna iedereen er een. Ik vroeg ze waarom, dit zijn de top-5 redenen:

1. “Ik vind het lekker om dingen op te schrijven”

2. “Het is fijn om je werk even ‘dicht te klappen’ wanneer je vrij bent”

3. “Ik maak graag tekeningetjes”

4. “Het heeft een persoonlijker gevoel”

5. “Alles is tegenwoordig digitaal, maar dit pakken ze me niet af”

Hebben jullie een digitale of een papieren agenda? En waarom gebruiken jullie dat? We zijn heel benieuwd!

agenda

Reageer ook