fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen om een keer een escape room te doen samen met je partner

5 redenen om een keer een escaperoom te doen samen met je partner

In de afgelopen jaren zijn escape rooms steeds populairder geworden als uitje voor verschillende gezelschappen. Vriendengroepen, collega’s en gezinnen wagen zich allemaal aan de uitdaging om binnen een bepaalde tijd te ontsnappen uit de aan hun toegewezen escape room. Hier moeten ze raadsels en puzzels oplossen, maar ook aanwijzingen vinden om op tijd weer buiten te staan. Zenuwslopend soms dus! Voor stellen die nog niet eens zonder ruzie een Ikea kast in elkaar kunnen knutselen is onderstaand artikel misschien minder geschikt, maar ik geef in ieder geval 5 redenen om een keer een escape room te doen samen met je partner.

Samenwerken is belangrijk

Een bezoekje aan escape room Rotterdam vereist dat spelers goed kunnen samenwerken om de uitgang te vinden. Dit betekent dus dat jij en je partner goed moeten (blijven) communiceren om alles tot een goed einde te brengen. Dit kan een goede manier zijn om je communicatievaardigheden en teamwork te verbeteren. Door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel, kunnen jij en je partner (weer) dichter bij elkaar komen en elkaar beter leren kennen.

Geef een beetje sjeu aan je relatie

Een escape room is niet gemakkelijk en kan zelfs voor ervaren spelers een uitdaging zijn. Wil je een beetje sjeu aan je relatie geven, dan is een activiteit als dit natuurlijk perfect! Het oplossen van alle puzzels en raadsels vereist niet alleen kennis en logisch nadenken, maar ook creativiteit en het vermogen om onder druk te kunnen blijven presteren. Op deze manier kun je meteen goed zien hoe jij en je partner ook alweer weten te dealen met uitdagingen en stressvolle situaties.

Unieke niet alledaagse ervaring

Er zijn veel manieren om tijd door te brengen met je partner, maar het doen van een escape room Amersfoort is zeker een van de meest unieke ervaringen. Je ontsnapt eventjes aan de sleur! Het gevoel van opgesloten te zijn in een kamer en de uitdaging om te ontsnappen voordat de tijd om is, zorgt voor een opwindende en adrenaline-verhogende ervaring. Een geweldige manier dus om je relatie een boost te geven en een blijvende herinnering te creëren voor jullie beiden.

Sterke punten en zwaktes

Het doen van een escape room kan ook inzichten geven over elkaars sterke punten, maar ook zeker over de zwaktes. Bijvoorbeeld, als je partner goed is in het oplossen van wiskundige puzzels, kan dit een kans zijn om zijn of haar vaardigheden te laten zien. Dit maakt niet alleen hem/haar trots, maar ook jij zal merken dat je hart weer even een sprongetje maakt. Als het op zwaktes aankomt dan kan het doen van een escape room ook zeker onthullen waar jullie misschien nog wat meer aan zouden moeten werken, zoals betere communicatie of het verbeteren van jullie probleemoplossende vaardigheden.

Samen tijd doorbrengen is een prioriteit

Last but not least, samen tijd doorbrengen zou echt een prioriteit moeten zijn. Waarschijnlijk lukt het niet iedere week, maar probeer zo nu en dan zeker even een dag (of een gedeelte ervan) te blocken voor elkaar. Ga samen aan de haal in die escape room, of kies voor een rustig avondje bios met een heerlijk etentje. Het maakt niet uit..als je maar geniet van en met elkaar!

Lijkt het jou leuk om een keer de escape room in te gaan? En met wie zou jij je dan graag willen laten opsluiten? We zijn heel benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Afbeelding: Artem Beliaikin on Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook