fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen om deze zomer naar Corsica te gaan

Terwijl ik dit schrijf waait de zoveelste winterstorm door ons prachtige landje. Dakpannen, auto’s en zelfs personen vliegen over straat en ik voel me verder dan ooit verwijderd van de zomer. Toch is er een lichtpuntje: de eerstvolgende zomerdag komt elke dag een beetje dichterbij. En gelukkig is nu ook hét moment om de lekkerste zomervakantie-inspiratie op te doen! 

Even wegdromen en misschien zelfs al boeken… We nemen je mee naar Corsica! Een van de mooiste eilanden in de Middelandse Zee en wij geven je 5 redenen om er deze zomer naartoe te gaan.

1. Bijzonder weer

Corsica is wat het weer betreft een bijzondere plek . Het kent warme zomers, vochtige winters en ook binnen de seizoenen zie je enorme temperatuurverschillen. Hoewel het in de maanden juli en augustus gemiddeld zo’n 27 graden op het eiland is, betekent dat niet dat het dan overal op Corsica zo warm is. Door de grote hoogteverschillen heb je ook plekken waar het heel wat minder heet is. Wist je dat het meest bergachtige gedeelte zelfs een Alpenklimaat heeft? Ideaal als je even aan de warmte wilt ontsnappen dus.

corsica-het-frankrijk-huis-003

2. Je kunt er met de boot naartoe

Corsica is een eiland en is ook per boot bereikbaar. Vanuit zowel Italië of Frankrijk kan je de ferry pakken en hier kleven heel veel voordelen aan. Ten eerste is het super leuk om met de boot te gaan! Aan boord hangt een gezellige sfeer en je bent lekker op zee. Soms kan je zelfs dolfijnen spotten! Verder is het met de boot ook mogelijk om je eigen auto of caravan mee te nemen en zo hoef je die daar dus niet te huren. Geen tijd voor de boot? Vliegen kan ook gewoon!

corsica-het-frankrijk-huis-005

3. Prachtige kusten

Als je dol bent op ruige kustlijnen, mooie stranden en karakteristieke dorpen aan zee, dan is Corsica voor jou the place to be! De oostkust van het eiland is omlijst met prachtige zandstranden. De westkust ziet er heel anders uit: hier vind je ruige rotshellingen aan de rand van zee. Het contrast maakt het een prachtig eiland waar je eindeloos kunt rondrijden en foto’s maken!

corsica-het-frankrijk-huis-001
corsica-het-frankrijk-huis-002

4. Voor ieder wat wils

Doordat Corsica vrij groot is, is er ook voor ieder wat wils. Je kunt er prachtig zeilen, wandelen, fietsen en natuurlijk zwemmen. En ook wat accommodaties betreft is er een grote diversiteit. Van luxe resort tot gezellige camping en van high-end villa tot knus vakantiepark: ik denk dat iedereen er een verblijf kan vinden waar hij/zij zich prettig voelt.

corsica-het-frankrijk-huis-004

5. Geweldige eetcultuur

In Frankrijk heerst een enorme eetcultuur en ook op Corsica zie je dit terug. Het eiland staat bekend om het heerlijke eten en het is dan ook bij uitstek een bestemming voor de echte Bourgondier. Specialiteiten die je daar zeker gaat zien zijn kazen, vis, vlees, zeevruchten en wijn. Kortom: alles wat je nodig hebt om van een mooie dag een geweldige dag te maken! Een goed glas wijn, je benen in het zwembad en een Corsicaans kaasplankje… Zie jij jezelf al zitten?

Cheese Bread Table Food Wine Picnic

Boeken?

Ben jij net zo enthousiast geworden als ik? Huppa, boeken dan! Dit kan onder andere bij Het Frankrijk Huis. Hier kan je autovakanties, luxe zeilvakanties, motor vakanties, villa’s met zwembad en nog veel meer op Corsica boeken. Zoals ik al zei: er is voor ieder wat wils!

Eilandenbeurs op 3 en 4 februari

Op 3 en 4 februari is er een gezellige eilandenbeurs in de Broodfabriek in Rijswijk. Het Frankrijk Huis staat ook op deze beurs en vertelt je hier graag meer over Corsica, accommodaties en alle info waar jij naar opzoek bent. Je kunt je gratis inschrijven en hierdoor maak je automatisch kans op mooie prijzen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook