fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 originele manieren om je 50-ste verjaardag te vieren tijdens corona

Mijn vriendin Esther was afgelopen week de enige Nederlander die het een dag lang niet erg vond dat we in een lockdown zitten. Ze werd vijftig en dat vindt ze op z’n zachts gezegd niet leuk. Wat zij niet weet, is dat je ook superleuke coronaprooef-feestjes kunt vieren. Laat dat maar aan onze vriendengroep over.

Big five O

Om me heen worden zo langzaamaan de meeste vrienden vijftig. Vijftig! Dertig jaar geleden dachten we dat als the big five O aan de horizon verscheen, je leven over was. Een opblaasbare Sarah of opblaas Abraham in je voortuin met een spandoek ‘Drie keer toeteren voor Sarah’ ernaast leek ons weinig aantrekkelijk. Het beeld van bloemetjesjurken en grijze haren kregen we maar niet van ons netvlies.

Uitbundig vieren

Maar wat zaten we ernaast. Met vijftig worden is niets mis. Sterker: het wordt alleen maar leuker naarmate je ouder wordt. Je maakt je een stuk minder druk om van alles en geniet veel meer van het leven. Dus: niks onderduiken omdat je een halve eeuw bestaat, maar gewoon uitbundig vieren. Maar hoe doe je dat in Coronatijd? Wij hebben vijf leuke en originele manieren bedacht.

Videoboodschap

Laat vrienden, vriendinnen en familie een originele videoboodschap maken. Wat wens je de jarige? Zeg het middels een videootje van dertig seconden en app die naar hem of haar op de grote dag. Kan Abraham of Sarah lekker een dagje filmpjes kijken. Succes verzekerd!

Drive-thru

Hilarisch was het drive-thru feestje dat een vriend die vijftig werd organiseerde. In zijn voortuin had hij een tafel vol bier en taart en vrienden en gasten reden met hun auto langs. Het feestvarken pakte zijn stok met aan het eind een dienblad en schoof een stuk gebak en een drankje het raampje in. Een hilarisch leuke situatie en een verjaardag om nooit te vergeten.

Barbecue

Zijn de weergoden met je als je vijftig wordt? Gelijk gebruik van maken! Organiseer een barbecue in je tuin en nodig een select gezelschap uit. Afhankelijk van de grootte van je tuin is anderhalve meter afstand houden prima te doen. Bovendien verspreidt het virus minder makkelijk in de buitenlucht. Wordt ook een verjaardag om nooit te vergeten.

Online feestje

Hadden we twee jaar geleden nauwelijks van Zoom gehoord, tegenwoordig is het de perfecte manier om te overleggen met je collega’s vanaf je thuiswerkplek. Als je kunt vergaderen met je collega’s waarom dan niet een feestje vieren met je vrienden en familie? Organiseer dus gewoon een online-feest. Vraag ze een pyjama aan te doen of een chique pak en proost allemaal op jouw mijlpaal.

A-viertje

Ben jij degene die voor de verrassing moet zorgen voor die gemeenschappelijke jarige vriend? Vraag vrienden en familie een A-viertje te fröbelen. Met een anekdote, een wens, een tekening, collage of wat je maar kunt verzinnen. Als de A-viertjes klaar zijn kun je ze bundelen in een map en aan de jarige overhandigen. Een mooie herinnering aan een bijzondere verjaardag.

Zo zie je maar: corona is geen reden om je vijftigste niet te vieren. Juist nu in deze barre tijden kun je wel wat vrolijkheid gebruiken. Happy bday!

1 reactie

Sigrid -

Je zou ook iets kunnen doen wat diegene leuk vindt wat zijn droom is

Reageer ook