fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 manieren om meer geluk te hebben

Heb je soms het gevoel dat alles mis gaat en dat je nooit geluk lijkt te hebben? Hoewel nare dingen je natuurlijk elke dag kunnen overkomen, kan je het hebben van geluk redelijk zelf beïnvloeden. Succes is een keuze wordt dan ook weleens gezegd. Maar hoe doe je dat, zorgen dat het leven in jouw voordeel is? Hier heb je 5 manieren om meer geluk te hebben:

1. Geluk is een mindset

Geluk hebben is niks anders dan je blij voelen bij een bepaalde situatie of gebeurtenis. Bijvoorbeeld: je scheurt uit je lievelingsbroek. Er zijn twee manieren om hier mee om te gaan. De één baalt van de broek en is een middag heel chaggie, de ander ziet het als kans om lekker voor een nieuwe broek te gaan winkelen. Is dit nou een gelukkige of een ongelukkige situatie? Precies, het is maar net hoe je er tegenaan kijkt. In (bijna) elke situatie is het mogelijk om iets positiefs te zien, waardoor je iets naars ineens niet meer als ongeluk, maar als een mooie kans ziet.

2. Omring je met gelukkige mensen

Geluk is besmettelijk! Als je omgaat met mensen die de juiste mindset al hebben gevonden, is het makkelijker om zelf ook meer geluk te ervaren. Ik heb een vriendin die elke situatie tot wat leuks kan maken. Zo was haar auto laatst weggesleept. Had ze ongeluk? Ja! Wat deed ze? Een welcome home party voor de auto organiseren, waardoor we een super leuke dag hadden. Ze ging uiteindelijk naar bed met een lekker gevoel. Hier heb ik veel van geleerd en zal het zeker ook doen als mijn auto ooit wordt weggesleept.

3. Wees niet te hard voor jezelf

Gebeurt er iets naars wat eigenlijk je eigen schuld is? Wees niet te hard voor jezelf! Zoals ik al zei: geluk is een mindset. En ongeluk dus ook. Om even terug te gaan naar de auto; mijn vriendin had de auto zelf verkeerd geparkeerd. Ze baalde natuurlijk flink dat hij hierdoor werd weggesleept, maar ze bleef zichzelf er niet voor straffen. Dit levert niks op en maakt het gevoel van ongeluk alleen nog maar groter. Accept your losses and move on!

4. Stel je open voor nieuwe kansen

Nieuwe kansen betekenen nieuwe situaties om geluk te vinden. Ook al weet je misschien nog niet wat het wordt! Pak een nieuwe kans dan ook met beide handen aan en maak er wat moois van.

5. Blijf je ontwikkelen

Heel belangrijk: blijf leren! Door je te ontwikkelen en meer kennis en ervaring op te doen word je beter in dingen. Ben je ergens goed in? Dan is de kans dat het fout gaat kleiner. Ook leer je situaties die je misschien eerst als vervelend zag beter te begrijpen. Door begrip voelen dingen veel minder naar en ongelukkig aan.

Deze tips zorgen er natuurlijk niet voor dat je nu ineens de loterij wint. Maar, ze zorgen er wel voor dat je je niet ongelukkig voelt dat je hem niet wint. En dat is waar het om draait toch? Remember: geluk is een mindset.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook