fb

5 manieren om meer boeken te lezen

Lezen is goed voor je ontwikkeling én het is ook nog eens leuk en ontspannend. Maar waarom doen we het dan niet meer? Tja, we hebben tegenwoordig zo veel manieren van ontspanning, dat lezen er soms gewoon bij inschiet. Heel jammer. En dat vinden jullie ook! We horen van veel lezeressen dat ze niet zoveel lezen als dat ze eigenlijk zouden willen. Heb jij hier ook last van? Lees dan deze 5 manieren om meer boeken te lezen:

1. Plan tijd voor lezen in 

Ja, elke dag verplicht een uurtje lezen. Moet je nog de was doen? Je kinderen helpen met hun sportkleren? Een prakkie opwarmen voor je man? Dan hebben ze tijdens dat uurtje echt even dikke pech. Het is jouw leesuurtje, daarna ben je weer fris, fruitig en extra productief beschikbaar!

2. Neem je boek altijd mee

Een mens moet heel wat wachten in zijn leven. In de trein, wachtkamer, op werk… Pak en gewoon lekker even je boek bij en lees een paar bladzijden. Heb je geen zin om met boeken te slepen? Koop dan een e-reader of download de boeken op je telefoon of tablet.

3. Kijk maximaal 1 uur TV per dag

Na het eten plof je natuurlijk graag op de bank. Veel mensen grijpen automatisch naar de afstandsbediening en komen dan de rest van de avond niet meer achter de tv vandaan. Pak in plaats van je afstandsbediening lekker je boek en begin met lezen. Wil je dan alsnog écht even het journaal of je favoriete programma kijken? Leg je boek dan even weg en gun jezelf dit ook. Zet trouwens ook geen tv in de slaapkamer! Als je dan in bed ligt pak je sneller je boek erbij als je niet kan slapen.

4. Sluit je aan bij een leesclub

Door je bij een leesclub aan te sluiten word je ‘gedwongen’ om boeken in een bepaalde tijd uit te lezen. En hier op een leuke, bewuste manier mee bezig te zijn! Ook lees je nog eens iets wat je zelf niet zo snel uit zou kiezen. Echt wel leuk.

5. Begin een boekenblog

Dit is misschien nog wel de leukste tip om meer te lezen! Door een boekenblog te starten ben je (net als bij een boekenclub) op een hele andere manier met boeken bezig. Als je blog eenmaal een beetje begint te lopen, kan het maar zo zijn dat uitgeverijen je boeken toesturen om te reviewen. Heel gaaf natuurlijk!

Je kan bij ons nu een gesigneerd boek van Gordon winnen! Klik hier om mee te spelen!

 

Reageer ook