fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 manieren om jouw kind deze vakantie meer te laten zien dan alleen het zwembad

Jullie willen cultuur snuiven, de kinderen liever chloor snuiven. Jullie willen de stad in, de kinderen liever de speeltuin in. Jullie willen een wandeltocht maken, de kinderen willen liever vriendjes maken. Vakantie is leuk, maar iedereen ervaart ‘leuk’ op zijn of haar eigen manier. Met deze 5 tips gaat het jullie lukken om je kind meer te laten zien dan alleen het zwembad. Ook als ze daar geen zin in hebben.

1. Maak duidelijke afspraken en hou je daaraan

Afspraken zijn alles voor kinderen. Zeg jij dat jullie in de ochtend naar het plaatselijke kasteel gaan, hou het er dan ook bij. Dingen als ‘We zagen op de weg hiernaartoe ook nog een mooie chateau! We rijden daar ook nog even langs’ zijn een echte no-go als jij je kinderen te vriend wil houden. Plan dus zelf goed wat jullie willen zien.

2. Kies om de beurt een activiteit

Neem samen met kinderen wat reisboekjes (speciaal voor kinderen) van het gebied door. Wat lijkt hun leuk? Zijn er culturele activiteiten die zich ook op kinderen richten? Ga ernaar op zoek! Vinden ze de volwassen activiteit niet leuk? Morgen zijn zij weer aan de beurt!

3. Dwing ze niet om overal mee naartoe te gaan

Willen ze nou écht niet meer naar die 7 uur durende museum-marathon? Cut them some slack. Veel campings/hotels hebben leuke kinderprogramma’s waar ze wel even zoet zijn. Hebben ze vriendjes gemaakt? Misschien willen hun ouders wel een dag een oogje in het zeil houden. Kunnen zij de volgende dag de marathon doen, wanneer jullie op hun kinderen letten.

4. Maak het interessant

Een historische grot? Boeit die kinderen waarschijnlijk niet. Vertel ze dat jullie naar een vleermuizentempel gaan, en reik een prijs uit voor degene die de meeste vleermuizen kan spotten. Zie je daar nou Dracula achter een steen? Precies, je leert het wel.

5. Combineer activiteiten

Willen jullie de hele ochtend rondstruinen in een dorpje vlakbij? Misschien kunnen jullie daarna afkoelen bij het glijbanenpark op de weg daar naartoe. Vind jij misschien niet heel spannend, maar geloof mij: dat vinden die kinderen ook niet van het dorpje.

Reageer ook