fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 manieren om de maandag wat dragelijker te maken

Het is maandag, niet mijn favoriete dag van de week. Hoewel ik over het algemeen vrij positief in het leven sta, merk ik dat ik hier op maandag soms wat meer moeite mee kan hebben. Niks mis mee natuurlijk, maar toch wil ik mijn maandagdip het liefste elke keer overwinnen. Met deze handige trucjes valt het altijd reuze mee!

1. Trek je lievelingskleding aan

Als je op zondagavond je lievelingskleding vast klaar legt kom je de volgende dag geheid makkelijker je bed uit. In je mooiste kleding voel je je zelfverzekerder en kan je de wereld een stukje beter aan. Go for it girl!

2. Koop een mooie bos bloemen voor jezelf 

Bloemen fleuren je huis lekker op. Koop in het weekend een mooie bos op de markt, die precies op maandag op zijn mooist bloeit. Genieten van dit soort kleine dingen zijn fijn op herfstachtige maandagen.

3. Kook vanavond wat lekkers

Hmm, niks is zo lekker als een goede portie comfort food wanneer je de dag even niet meer ziet zitten. Maak iets lekkers, wat niet al te ongezond is. Ongezond eten is over het algemeen slechts een korte termijn oplossing als het om je beter voelen gaat. Ga dus voor iets gezonds, waarbij je een goed gevoel over jezelf krijgt.

4. Begroet iedereen met een glimlach

Zien lachen, doet lachen! Neem een positieve houding aan en straal dit uit. Je zal zien dat mensen om je heen fungeren als een soort spiegel: wat je geeft krijg je terug. En dat kan heel fijn zijn op maandag!

5. Drink een goed glas wijn

Oke, dit moet je niet in al te grote hoeveelheden doen, want dan voel je je dinsdag weer verschrikkelijk. Ga voor kwaliteit (i.p.v. kwantiteit) en geniet van een écht goed glas wijn. Koop een mooie fles en drink hier één of twee glazen uit. Echt even genieten.

Heb jij nog goede tips? Laat het ons weten!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook