fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 low-budget tips voor de herfstvakantie 3.0

De natuur kleurt rood en oranje, de bladeren vallen van de bomen en de paddenstoelen poppen uit de grond. Daarmee staat ook de herfstvakantie voor de deur. Maar wat nu te doen om niet de hele week binnen te zitten met de kinderen? Damespraatjes heeft 5 tips op een rijtje gezet om de herfstvakantie gezellig en niet te duur te maken!

  • Stempelen met bladeren en kastanjes. Maak een heerlijke herfstwandeling door het bos of het park. Laat de kinderen herfstbladeren en kastanjes zoeken. Eenmaal binnen bedek je de keukentafel met een groot zeil en zorg je voor een paar grote vellen papier, verschillende kleuren (uitwasbare)verf en schortjes. De kinderen laat je de herfstbladeren en kastanjes als stempels met de verf gebruiken om een mooi herfstkunstwerk te maken! Daarna natuurlijk een herfstexpositie (bijvoorbeeld in de schuur), waarbij opa, oma, vriendjes en vriendinnetjes de kunstwerken komen bewonderen.

  • Voor extra herfstsfeer in huis: hol een pompoen uit. Super leuk om pompenen met de kinderen uit te hollen. Je moet ze hier wel bij goed helpen, maar het vermaak en het resultaat is de moeite helemaal waard! Met een waxinelichtje erin geeft het een gezellig effect en dan ben je ook meteen klaar voor Haloween. Lees in dit artikel hoe je te werk gaat.
  • Maak je tuin vogelvriendelijk met een zelfgemaakt vogelvoeder. Heb je nog een oud theekopje en schoteltje? Gooi het niet weg. Je kan hier namelijk een onwijs leuke vogelvoeder van maken! Laat de kinderen helpen met het knutselen van dit leuke vogelvriendelijke item voor in de tuin. Het is niet alleen goed voor de vogels, maar het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit! Bekijk hier hoe je dit kan maken
  • Heel Holland bakt: cupcakes maken. Hartstikke gezellig om met zijn allen een middag van de herfstvakantie te besteden aan het maken van cupcakes. Eenvoudig om te maken en ze kunnen zich helemaal uitleven op de gebakjes, met mooie versiersels of heerlijke toppings. Leuk om foto’s te maken en elkaars cupcakes te beoordelen alsof jullie meedoen aan Heel Holland bakt. Lees hier  hoe je een cupcake met frambozen topping kan maken. Maar laat vooral ook de fantasie van de kinderen rijkelijk vloeien voor de mooiste en lekkerste cupcakes.

  • Ouderwets gezellig op de bank met een Disney film. Tijdens het gure herfstweer met een dekentje en chocolademelk op de bank, knus tegen elkaar aan. Laat de kinderen hun favoriete Disney film uitkiezen om een middag helemaal tot rust te komen met zijn allen. Of het nu Doornroosje, Frozen of Lady en de Vagebond wordt, met een middagje gezellig op de bank, met de warmte van elkaar, is niets mis!

Michelle-de-Gier
 Michelle de Gier

Michelle de Gier (21) is dit jaar afgestuurd als communicatieprofessional. Met veel ambitie is ze nu aan het doorstuderen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ze de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen volgt. Schrijven is één van haar grootste passies en daarom schrijft ze ook met veel enthousiasme voor Damespraatjes. Naast het studeren en schrijven werkt ze op de contentafdeling van een vakantiehuizenexpert. In de vrije tijd die dan nog over is voetbalt ze fanatiek en is ze graag in de buurt van haar vriendinnen, vriend en familie. 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook