fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 leuke weetjes over sneakers

weetjes over sneakers

Wat zijn jouw go to alledaagse schoenen? Bij mij wisselt dat nogal eens! Het liefst zou ik iedere dag op elegante pumps of gave laarzen lopen, maar echt praktisch is dat niet. Zo nu en dan doe ik het, maar met twee jonge kinderen die heel Bussum doorgefietst moeten worden is het eigenlijk heel onhandig. Op de meeste gewone dagen draag ik dan ook een fijn paar sneakers. Zit lekker, staat cool en is mode-technisch ook helemaal verantwoord. Omdat ik zo graag sneakers draag, leek het me leuk om wat meer over de schoenen te weten te komen. En dan niet over de nieuwste trends, maar juist over het concept sneakers in het algemeen. Lijkt het jou ook gaaf om meer te weten te komen over de sportieve schoenen? Hier delen we 5 leuke weetjes over sneakers!

Sneaky schoentje

De naam ‘sneaker’ werd rond 1800 voor het eerst al gebruikt voor schoenen met rubberen zolen. De zool van de schoen leent zich uitstekend om geluidloos en onopgemerkt op rond te lopen (sneaken). Hoe grappig is dat?

In de rij

Air Jordans zijn al jaren een van de populairste sneakers voor heren. Ze werden ontworpen door basketballer Michael Jordan en kwamen in 1985 op de markt. Ook toen stonden mensen al in de rij voor deze gave schoenen.

Best verkochte sneaker

Weet jij welke sneaker wereldwijd het meest populair is? Tot de dag van vandaag is dat de Adidas Superstar. Hij kwam in 1969 op de markt en sindsdien zijn er miljoenen exemplaren van verkocht. De kans is groot dat ook jij ooit een paar hebt gehad. Benieuwd hoe deze er ook al weer uitzien? Kijk dan even naar de foto boven dit artikel. Ik weet zeker dat je ze herkent! En misschien heb jij ze nu zelfs wel aan je voeten?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Omoda | Fashion store (@omoda)

Goedkoop logo

Iedereen herkent de iconische ‘swoosh’ van Nike. Je zou denken dat hier een enorm duur ontwerpbureau achterzit, maar niets is minder waar. In 1971 kocht Nike het swoosh logo voor maar 35 dollar. Zo zie je maar, je hebt niet veel geld nodig om stijlvol te zijn!

Hoe dan?!

Heb jij ook zo veel mooie schoenen, dat je ze het liefst allemaal tegelijk zou dragen? Lees dan even mee! Het Guinness World Record voor het hoogste aantal sneakers gedragen door één persoon op hetzelfde moment is 257 paar. Hoeveel paar zou jij tegelijk aan kunnen trekken?

Bij het koffiezetapparaat

Wat een bijzondere weetjes he? Ik weet zeker dat je hier minimaal drie nieuwe dingen over sneakers hebt geleerd. Leuk voor bij het koffiezetapparaat of op een verjaardag.

Praat je met ons mee?

Ken jij nog leuke of gekke weetjes over sneakers? En welke nieuwe dingen heb jij gelezen in dit artikel? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Noémi Macavei-Katócz via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Joris -

Waar is meer te lezen (en/of te zien) over het Guinness World Record voor het dragen van 257 sneakers tegelijkertijd?

Joris -

Het Nike-logo ‘stijlvol’…?

Reageer ook