fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 leuke activiteiten om wat extra calorieën mee te verbranden

Een paar kilo’s afvallen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet je dieet flink omgooien en ook is meer bewegen vaak een goede manier om het proces te versnellen. Maar, niet iedereen is even gek op sporten en dus gebeurt het dan ook te weinig. Maar wist je dat er ook leuke activiteiten zijn waarmee je wat extra calorieën kunt verbranden? En de meeste zijn een stuk spannender, leuker en origineler dan op een loopband staan of in de gewichten hangen.

1. Ga de dansvloer op

Tijdens een avond uit kan je het wat betreft afvallen twee kanten op laten gaan: je volgieten met cocktails en lekker van de bitterballen snoepen. Wat je ook kan doen, is een cola light met jenever drinken, de snacks overslaan en lekker de dansvloer onveilig maken. Zo dans je er flink wat calorieën af én heb je het dik naar je zin. Niet zo’n danser? Lees dan snel de onderstaande tips, misschien passen die beter bij jou.

2. Heb wat vaker seks

Seks is goed voor heel veel dingen. Zo brengt het jou en je partner dichter tot elkaar, krijg je er zelfvertrouwen van én je bent actief bezig. Dus: zet de televisie vanavond eens niet aan, zet je telefoon uit en trek je meest sexy lingerie aan. Let’s burn those calories!

3. Geef het huis een make-over

Het huis een make-over geven is leuk! Je geeft de muren een vers likje verf, geeft de meubels een nieuw plekje en gooit heel wat oude meuk weg. Je slaat twee vliegen in één klap: je huis ziet er weer picobello uit en ondertussen heb je ook heel wat extra calorieën verbrand.

4. Speel op de Wii 

Ook hierbij weer een tip waarbij je niet lui op de bank gaat hangen, maar op een actieve wijze ontspant: spelen op de Wii. Het brengt het hele gezin veel plezier en je bent ook nog eens actief bezig. Pas op: soms willen er nog weleens wat snacks op tafel verschijnen tijdens een Wii-session. Ga voor een paar gezonde hapjes en laat de vette kazen en chips in de kast liggen.

5. Zet een trampoline in de tuin

Dit is misschien wel de aller leukste tip waar je de meeste calorieën mee verbrandt: lekker trampoline springen! Vroeger hadden wij er een in de tuin en dat was een groot succes. Lekker springen, lachen en calorieën verbranden tegelijk. Helemaal top!

Heb jij nog leuke, originele activiteiten waarmee je wat extra calorieën mee kunt verbranden? Laat het ons weten! We zijn heel benieuwd.

Reageer ook