fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 landen waar wij met de kinderen de komende jaren naartoe willen

rijstvelden

Onze dochters zijn net drie en bijna vijf. We hebben het qua reizen de afgelopen jaren rustig aan gedaan. Enerzijds door de pandemie, maar anderzijds ook vanwege hun leeftijd. Het meest ‘exotische’ wat we met ze hebben gedaan is een bezoek aan Florida en Curacao. Onwijs leuk en relaxt, zeker ook met kinderen! We hebben nog een enorme lijst van plekken waar we de komende jaren graag met de kinderen naartoe willen. Stuk voor stuk zijn het landen waar je onwijs veel kunt zien en prachtig kunt rondreizen. Deze zomer gaan we nogmaals naar Curacao (waar mijn vader geboren en getogen is), maar als de kinderen iets ouder zijn, kunnen we niet wachten om meer te gaan rondreizen. Hierbij ons lijstje met 5 landen waar wij met de kinderen de komende jaren naartoe willen. 

Filippijnen 

Sinds drie jaar hebben wij oppassen uit de Filippijnen. Oh wat zijn dat prettige mensen zeg! Het lijkt ons geweldig om de Filippijnen uitgebreid te bezoeken en hier alle families van de meiden te ontmoeten. Van het levendige Manilla tot de mooiste stranden; het lijkt me geweldig om hier een maand rond te trekken. Ook denk ik dat de kinderen het heel bijzonder vinden om te zien waar hun lieve oppassen vandaan komen. Onze jongste dochter spreekt een paar woordjes Tagalog en hoe leuk is het om dat haar hier te horen spreken?

Nieuw-Zeeland

Mijn opa (die helaas al 15 jaar niet meer onder ons is) was een enorm reislustige man en is overal ter wereld geweest. Een van zijn favoriete plekken was Nieuw-Zeeland en alleen al daarom zou ik er graag een keer naartoe willen. Het land heeft een enorme kustlijn, je kunt er walvissen zien, de Maori-cultuur van dichtbij meemaken en zelfs met sneeuw bedekte bergen zien. Een rondreis door Nieuw-Zeeland staat dus hoog op de lijst! Vliegen naar Nieuw-Zeeland duurt lang. Waarschijnlijk combineren we het dan meteen met een bezoek aan Australië.

Zuid-Afrika

Het is al jaren een droom om naar Zuid-Afrika te gaan en hier een mooie rondreis te maken. Het is aardig ver vliegen, maar reizen naar Zuid-Afrika heeft een groot voordeel: er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Zuid-Afrika. Op het lijstje staat natuurlijk een safari, het bezoeken van Kaapstad en Johannesburg, het bekijken van de mooie natuur en uiteraard het proeven van de lokale wijnen en lekkernijen.

Mexico

Mexico is het enige land in dit lijstje waar ik al een keer ben geweest. Ik bezocht het een jaar of zes geleden met Ward, vlak voordat ik in verwachting raakte van Sophia. We zaten in een heerlijk resort in Cancun, maar vonden het al vrij snel saai worden. Samen huurden we een auto en trokken de binnenlanden in. We bezochten pittoreske dorpjes en aten het échte Mexicaanse eten. Na twee dagen avontuur moest de auto terug en zijn we weer gaan relaxen in het hotel. De volgende keer wil ik graag beginnen in Mexico-City en dan het hele land doorreizen. Mexico is zo veel meer dan zon, zee en strand!

Indonesië

Een van mijn beste vrienden komt uit Indonesië en vertelt altijd met heel veel liefde over ‘zijn’ land. Hij reist al jaren de hele wereld over, maar de band met zijn vaderland is enorm sterk. Zijn familie woont in Jakarta en op Bali. Toevallig twee plekken waar ik al heel lang een keer naartoe zou willen. Het schijnt daarnaast een heel kindvriendelijk land te zijn en dat is natuurlijk heel prettig als je met jonge kinderen reist.

Afbeelding: Michael Rivera via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

mara -

Beste Joris,

Ik snap helemaal wat je bedoelt. Hier willen wij vooral naartoe vanwege onze vrienden 😉

Joris -

U wilt serieus naar Jakarta? Dat is (op een gedeelde eerste plaats met Colombo) by far de meest troosteloze stad die ik ooit gezien heb.

Reageer ook