fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 landen waar je één keer in je leven geweest moet zijn

Zowel mijn man als ik hebben veel gereisd. Voordat we elkaar leerden kennen en nu de kinderen wat groter worden, ook weer. De afgelopen jaren waren onze bestemmingen -vanwege de kinderen- wat minder avontuurlijk. Nu de meiden ouder worden, willen we dat avontuur wel weer meer gaan opzoeken. Ik heb al jaren een lijstje op mijn telefoon met 5 landen waar je één keer in je leven geweest moet zijn. Natuurlijk zou ik hier nog veel meer bestemmingen aan kunnen toevoegen, maar naar mijn idee zijn dit plekken die elk op hun eigen manier een heel uniek beeld van de wereld geven. Ze staan bekend om hun rijke historie, nog ongerepte natuur en culinaire invloeden. Benieuwd over welke landen ik het heb? Lees dan zeker mee!

Landen waar je één keer in je leven geweest moet zijn

Canada

Voor mij staat Canada met stip op één op deze lijst van landen waar je geweest zou moeten zijn. Tijdens een rondreis Canada, zie je de adembenemende Rocky Mountains, het schilderachtige Banff National Park en de indrukwekkende Niagara Falls. Ervaar de levendige cultuur in steden als Vancouver en Toronto, en ontdek de historische charme van Quebec City. Een onvergetelijke reis vol contrasten, die zeker op je travel bucketlist moet!

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is (net als Canada) een land van contrasten. Ontdek de majestueuze Tafelberg in Kaapstad, safari’s in het Kruger National Park, en de adembenemende Tuinroute. Verken de geschiedenis op Robbeneiland en de bruisende cultuur van Johannesburg. Proef de lokale keuken en wijn in Stellenbosch. Van natuurliefhebber tot foodie en van groot tot klein: in Zuid-Afrika komt iedereen aan z’n trekken.

Egypte

Veel mensen denken bij Egypte aan de toeristische all-inclusieve resorts. Zonde, want het land kent een zeer rijke historie en vormt een belangrijke basis van de menselijke beschaving. In Egypte kun je prachtig duiken en aan het strand liggen, maar wist je ook dat het Noord-Afrikaanse land maar liefst twee van de zeven wereldwonderen van de oudheid herbergt? De Grote Piramide van Gizeh kun je nog bezoeken. De Pharos van Alexandrië helaas niet meer, deze is verloren gegaan. Je kunt wel het nationaal museum van Alexandrië of andere archeologische musea in de omgeving bezoeken.

Antartica

Antartica is niet bij veel mensen een bestemming die hoog op hun lijst staat. Zonde, want het is een bijzondere plek en een bezoek werkt zeer verrijkend. Je vindt er ongerepte landschappen, indrukwekkende ijsbergen en een overvloed aan wilde dieren zoals pinguïns en zeehonden. Het onontdekte karakter van de regio en de kans om een van ’s werelds laatste wildernissen te ervaren, maken het een onweerstaanbare bestemming.

Peru

Mijn jongste zusje heeft via een uitwisseling een aantal maanden in Peru gewoond. Zij verbleef in Lima, maar heeft ook veel rondgereisd door de rest van het land. Tijdens een bezoek aan Peru bezoek je natuurlijk het wereldwonder Machu Picchu, de kleurrijke markten van Cusco en de Amazone. Je komt in contact met eeuwenoude culturen en prachtige landschappen. En wist je ook dat Peru een geweldige keuken heeft en dat het beste restaurant ter wereld (‘Central’ in Lima) hier te vinden is?

Praat mee

Dat zijn wat mij betreft de 5 landen waar je één keer in je leven geweest moet zijn. Zoals ik al zei: er zijn nog zo veel meer plekken de moeite waard. Welk land zou jij nog aan deze lijst willen toevoegen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook