fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 hilarische dingen die Amerikanen aan Mara hebben gevraagd

Ons New York avontuur zit er helaas op. Wat hebben Sandra en ik een geweldige tijd gehad in the Big Apple! Mijn absolute hoogtepunt was de helikoptervlucht boven Manhattan en het Vrijheidsbeeld, maar ook het wandelen over de Brooklyn Bridge, het shoppen en het doorslenteren van musea was geweldig. Ik kan nog wel even doorgaan met mijn lijstje van hoogtepunten, maar ik ben bang dat er dan geen eind aan dit artikel komt. Wat ik wel graag nog even wil ‘bespreken’, is de openheid en vriendelijkheid van de Amerikanen. Wat een lieve mensen! Maar soms hebben ze wel wat bijzondere uitspraken… Hier 5 hilarische dingen die mij in Amerika werden gevraagd!

1. “You’re from the Netherlands? Cool! I’ve been to Amsterdam a couple of years ago. Do you consider Amsterdam the Netherlands or is Amsterdam in Denmark?”

Dit werd ons in de lift van het hotel in New York gevraagd. Super vriendelijke jongen die gewoon een gezellig praatje wilde maken. Maar wat moet je in godsnaam antwoorden als iemand je vertelt dat hij is Amsterdam is geweest maar dat hij niet weet of het in Nederland of Denemarken ligt?! Vanbinnen barst ik in lachen uit, maar ik antwoord: “Yes, Amsterdam is a city in the Netherlands. Did you like it?”

2. “So, you’re from the Netherlands. That is in Europe right? Did you fly here?”

Sandra en ik kochten een kaartje voor de subway om van Manhattan naar Brooklyn te gaan. Een lief meisje kwam ons helpen, want wij snapten er natuurlijk weer eens helemaal niks van. Vanuit haar vriendelijkheid en interesse stelde ze ons de vraag of we met het vliegtuig hierheen waren gekomen. Vrij gekke vraag als je weet dat er geen weg tussen Europa en de Verenigde Staten ligt. Of wist ze dat misschien toch niet…?

3. “Do you have microwaves in Holland?”

Ja. Ook in Nederland hebben we magnetrons.

4. “Do people go to college in the Netherlands? Or do they all have to come to the United States to continue studying after high school?”

Dit werd mij gevraagd toen in jaren geleden in Amerika studeerde. Je zou verwachten dat studenten toch wel redelijk slim zijn, maar dit meisje snapte niet echt veel van de wereld. Vooral niet aangezien ik haar twee minuten daarvoor vertelde dat ik maar één jaar in Amerika zou blijven omdat ik de rest van mijn studie in Nederland wilde afronden.

5. “Do Dutch people drink coffee?”

Yes, we do. Lots of it.

Heb jij ooit grappige vragen over Nederland gekregen? Wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook