fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 gouden tips als je start met padel!

‘He gozer, zie ik je vanavond op de padelbaan’, is sinds een paar jaar een veelgehoorde zin bij onze kinderen op het schoolplein. Er is een heel groepje vaders dat al jaren fanatiek aan het padellen is samen. ‘Vroeger stonden we samen in de kroeg, nu gaan we de baan op’, legde een van die vaders me laatst uit. Onwijs gezellig en gezond. En wist je dat padel niet alleen leuk is voor vaders, maar voor iedereen? De sport is in rap tempo onwijs populair geworden. Niet gek, want padel is heel toegankelijk en ook als beginner kun je leuk meedoen. Enthousiast geworden? Wij geven 5 gouden tips als je start met padel!

Leuke baanpartners

Padel is bij uitstek een sport waarbij je plezier en fit worden met elkaar combineert. Je speelt twee tegen twee op een veld dat een stuk kleiner is dan een tennisveld. Ga op zoek naar een groepje dat qua niveau aansluit op dat van jou en waar je een goede klik mee hebt. Sporten is leuker als je het samen doet. Wanneer je je prettig voelt op de padelbaan ga je vaker en houd je het langer vol. Je kunt binnen je eigen vriendengroep op zoek naar baanpartners, maar je kunt je ook aanmelden bij een vereniging.

Goede gear

Ik ben altijd dol op het kopen van nieuwe gear. Zo ook bij padel, haha! Denk natuurlijk aan een goed padel racket, maar je kunt nog veel meer kopen. Goede spullen zorgen ervoor dat je lekker kunt spelen. Koop padelschoenen die lekker zitten en goed passen en trakteer jezelf op een sportpak waar jij je super goed in voelt. Vergeet ook je bidon niet voor je water en een set ballen. Je kunt het hierbij zo gek maken als je zelf wil.

Leer de regels kennen

Verdiep je voor je eerste padeltraining in de regels van de sport. Er zijn veel websites waar de regels duidelijk worden uitgelegd. Liever een filmpje kijken? Speur dan YouTube af. Natuurlijk ga je dit ook allemaal leren als je eenmaal op de baan staat, maar een beetje kennis van zaken zorgt ervoor dat je je meer op je techniek en het spel kunt richten.

Vaak oefenen

Oefening baart kunst; zo ook bij padel. Het leuke aan padel is dat je er snel beter in kunt worden. Maar hierbij is het wel belangrijk dat je goed blijft oefenen. Slim is om bijvoorbeeld één keer per week te oefenen onder begeleiding van een trainer en één keer per week lekker te spelen met een groepje vrienden of vriendinnen. Je zal merken dat je met sprongen vooruit gaat!

Have fun

En last, but not least: have fun! Padel is een leuke, snelle en toegankelijke sport. Maak plezier en ga het lekker vaak spelen. Ik weet zeker dat ook jij door het padel-virus gegrepen zal worden!

Praat mee

Lijkt padel jou ook een leuke sport? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Unsplash

Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook