fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 gelegenheden waarbij varen een leuk uitje is

5 gelegenheden waarbij varen een leuk uitje is

Afgelopen dinsdag mocht ik weer mee met een speciaal bloggersuitje, georganiseerd door een collega. We gaan eens in de zoveel tijd varen onder het genot van een hapje en een drankje en ondertussen luisteren we naar presentaties over allerlei noviteiten. Naast dat het natuurlijk onder het kopje werk valt, is het ook nog eens erg gezellig. We varen altijd door de Amsterdamse grachten, maar er zijn natuurlijk veel meer mooie plekken om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld ook een bootje huren Haarlem. Om je wat enthousiaster te maken hierover deel ik graag 5 gelegenheden waarbij varen een leuk uitje is.

Varen met collega’s – personeelsfeest of teambuilding

Zoals ik in de intro al vertelde, vaar ik eigenlijk altijd met collega bloggers, maar dit kan eigenlijk binnen ieder bedrijf wel worden georganiseerd. Hoe leuk is het om een personeelsfeest op het water te organiseren, of een teambuilding dag. Er even uit, in een andere setting, is natuurlijk nooit verkeerd. Zeker tijdens een viering van bijvoorbeeld een jubileum, of een jaarlijkse borrel, ontstaan de leukste gesprekken en is er even wat tijd om oprecht geïnteresseerd met elkaar in gesprek te gaan. Dit alles in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Als onderdeel van een vrijgezellenfeest

Inmiddels heb ik bijna 10 jaar verkering (ja echt..) en ziet het er voorlopig niet naar uit dat we gaan trouwen, maar ik heb wel regelmatig vrijgezellenfeesten bijgewoond. Als onderdeel van een vrijgezellenfeest Haarlem is het natuurlijk erg leuk om een vaartocht te maken. Daarna kan er altijd nog worden aangemeerd om samen een kroegentocht te doen, of iets anders leuks. Mijn tip is wel: kijk goed naar wat de persoon in kwestie wel of niet leuk vindt. Niet iedereen houdt er van om een stripper op schoot te hebben bijvoorbeeld.

De kids willen ook wel eens het water op

Met kinderen varen kan erg leuk zijn mits je de juiste voorbereidingen treft. Natuurlijk staat het stukje veiligheid altijd bovenaan en moet je er voor zorgen dat er zwemvesten zijn. Daarnaast is het ook nooit verkeerd om te zorgen dat er genoeg te doen is aan boord. Neem spelletjes mee en vergeet zeker nooit om genoeg eten en drinken mee te nemen. Vaar je met een professioneel bedrijf dan kun je dit er vaak bij boeken, maar als je zelf gaat varen in open water (bijvoorbeeld op de Loosdrechtse Plassen) dan is even aanmeren niet zo heel erg gemakkelijk.

Lekker met de meiden

Zonnehoed op, grote designbril met gepolariseerde glazen op je neus, lekker insmeren en gaan met die wijn, euh banaan. Varen met de meiden is natuurlijk het aller-allerleukste uitje dat je kunt bedenken. Uiteraard met schipper, want zelf is het een beetje lastig om de boot helemaal recht te houden na een paar flesjes vloeibare druiven. Tapas laat je aan de kade bezorgen (of iedereen maakt iets lekkers, dat kan natuurlijk ook).

Op vaarvakantie

Natuurlijk kun je een dagje gaan varen, maar als je een boot hebt waar je ook op kunt overnachten dan is een vaarvakantie ook een goede optie. Ons land bestaat uit veel water en je kunt dus een behoorlijk eind komen. Ook naar het buitenland zou kunnen. Kijk wel altijd goed of je een vaarbewijs moet hebben als je zelf gaat varen. De Dienst Waterpolitie kan je namelijk altijd aanhouden en eventueel een bekeuring uitschrijven. Zonde van je geld!

Ga jij wel eens varen? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Garon Piceli – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook