fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 essentiële drogisterij producten voor deze zomervakantie

Ben jij ook altijd mega druk, zo vlak voor de vakantie? Inpakken, laatste administratie, wasjes draaien, info voor achterblijvers, onderbrengen van de huisdieren en alle paspoorten en tickets verzamelen; en dat vaak in combinatie met alle andere ‘gewone’ klusjes die ook doorlopen. Eén van de dingen die er bij mij vaak bij inschiet, is een bezoekje aan de drogist. En dat terwijl er behoorlijk wat belangrijke drogisterij producten zijn die je mee wilt nemen op vakantie. Wij maakten een handig lijstje. Enne, wist je dat je deze ook gewoon in een online drogisterij kunt kopen? Lekker makkelijk. 

Zonnebrand

Anno 2024 is behoorlijk veel bekend over de schade die overmatige blootstelling aan de zon kan veroorzaken. De straling van de zon kan huidkanker en huidveroudering veroorzaken. Allebei een no-go en gelukkig is er een hele goede oplossing voor: smeren, smeren en nog eens smeren. Doe dit minimaal elke 2 uur, met minimaal factor 30. Toch op zoek naar een lekker kleurtje? Koop dan gewoon een goede zelfbruiner, bijvoorbeeld bij plein. Een stuk gezonder en net zo mooi.

Diarreeremmer

Op vakantie is alles anders dan thuis. Dit is leuk en dat maakt het spannend. Toch zijn er veel mensen die op reis last krijgen van diarree, veroorzaakt door bijvoorbeeld onhygiënisch bereid voedsel of verontreinigd water. Drink op reis alleen water uit flesjes, let op waar je eten bestelt, vraag om drankjes zonder ijsklontjes (hier gebruiken ze vaak kraanwater voor) en was regelmatig je handen. Ondanks deze voorzorgsmaatregelen kan het toch gebeuren dat je diarree krijgt. Blijf dan goed drinken en neem eventueel een diarreeremmer. En ja: het is fijn als je die al bij je hebt.

Insectenspray

Wist je dat de mug het dodelijkste dier op aarde is? Geen enkel ander dier veroorzaakt meer slachtoffers dan dit kleine zoemende beestje. In Nederland dragen muggen geen vervelende ziektes bij zich, maar in andere landen is dit soms wel het geval. Denk aan malaria, dengue, zika, het westnijlvirus, gele koorts en nog veel meer. Bescherm je op reis door gebruik te maken van een insectenspray met deet. Houd ramen en deuren van je slaapkamer gesloten en gebruik een muggennet of klamboe.

Middel tegen reisziekte

Ooit misselijk op een boot, in een bus of in het vliegtuig gezeten? Dan weet je dat het verschrikkelijk is! Zelf had ik het laatst op de veerboot naar Schotland. Het waren de langste uren van mijn leven en ik wist echt niet waar ik het zoeken moest. Niet fijn op vakantie. Gelukkig zijn er goede middelen tegen reisziekte. Sommige mensen zweren bij polsbandjes, anderen gaan liever voor tabletten. Deze combineren kan ook. Neem de pillen op tijd (voor de reis), om er zeker van te zijn dat het op tijd zijn werk doet.

Reisformaat verzorgingsproducten

Het meenemen van bagage wordt steeds duurder. Slim pakken dus! Wat ik altijd fijn vind, zijn die kleine reisformaat verzorgingsproducten. Deze nemen niet alleen weinig plek in en zijn een stuk lichter dan de grote varianten, ze mogen ook nog eens mee in de handbagage. Super handig en voordelig!

Praat met ons mee

Waar ga jij deze vakantie naartoe? Welke van de bovenstaande spullen neem je mee? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel gezellig!

Afbeelding: Unsplash+
Meer te weten komen over de iconen onder onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Zonnebrand voor de gehele duur (want daar bevat het whitening-spul), diarreeremmer, ORS en insectenspray (minimale hoeveelheid, want daar prima te krijgen) en middel tegen wagenziekte (voldoende voor de hele reis, want voorkeursmiddel daar wellicht niet te koop). Shampoo en aanverwanten koop ik ter plekke. Scheelt plek in de koffer en gewicht (en geld). Al het andere haal ik ter plaatse, elke straat heeft wel een pharmacy.

Reageer ook