fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen waar moeders van zonen zich zorgen over maken

Moeders met zonen hebben hele andere zorgen dan moeders met dochters. Waar jongens vaak makkelijk alleen kunnen fietsen na een avondje stappen, heb je bij je dochter toch liever dat ze met iemand meefietst. Maar dat je je over je zoon ook zorgen kunt maken, is wel duidelijk. Hier 5 zorgen die we van diverse moeders met zonen hebben gehoord. Herken jij ze?

1. Het vinden van ‘vieze boekjes’ in zijn slaapkamer

Het is natuurlij heel normaal dat jouw zoon zich op seksueel gebied ontwikkelt. Maar bij het opruimen van zijn kamer ben je als de dood dat je vieze boekjes tegenkomt. Hij denkt wel dat hij goed is in verstoppen, maar als moeder vind je op de een of andere manier alles.

2. Dat hij het vertikt om de wc-bril naar beneden te doen

Een hele grote zorg is het niet, maar het is wel een irritante en eindeloze strijd. Wanneer de vader consequent de wc-bril niet naar beneden doet, is de kans groot dat ook jullie zoon dit zal doen. Maak hier met de man des huizes dus duidelijke afspraken over en laat ook hem jullie zoon erop aanspreken. Heb je (buiten je zoon om) alleen maar vrouwen in huis? Dan is de kans groot dat hij instinctief de bril omlaag doet.

3. Wanneer hij meisjes in zijn klas ‘bitches’ begint te noemen

Dit moet je echt in de kiem smoren. Vrouwonvriendelijk taalgebruik wordt vaak op straat, op school of op internet geleerd. Door meteen duidelijk te zijn en erop te hameren dat hij het niet meer doet, zorg je ervoor dat het geen automatisme wordt.

4. Als hij met zijn eerste vriendinnetje thuiskomt en zegt geen condooms nodig te hebben

Goedbedoeld schaf je een pakje condooms voor je zoon aan wanneer zijn vriendinnetje blijft slapen. Het is een beetje ongemakkelijk, maar je probeert dit op de juiste manier aan te pakken. Wanneer hij dan zegt: “Nee, dat gebruiken we niet”, begin je je zorgen te maken…

5. Hun fascinatie voor geweld

Mannen zijn een tikkeltje meer into geweld dan vrouwen. Als jouw zoon dan met plastic geweer door de kamer marcheert, kunnen wij ons goed voorstellen dat jij je zorgen maakt. Meestal komt het wel goed, maar houd het een beetje in de gaten. Bij sommige jongens blijft het niet bij interesse, en verandert het in een obsessie. Dan wordt het tijd om eens met hem te praten.

 

Reageer ook