fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen waar Mara bij zichzelf van baalt

Als ik mijn leven een cijfer zou moeten geven, kom ik niet uit onder de 9. Onze kinderen zijn gezond, onze familie is gezond, Ward en ik hebben een onwijs fijn huwelijk, we vinden ons werk leuk én we wonen in een heerlijk huis. Meer heb ik niet nodig. Toch betekent dit niet dat er geen ruimte is voor verbetering en dat er geen dingen zijn waar ik bij mijzelf van baal. Benieuwd welke dingen dat zijn? Ik zal een boekje opendoen…

Sparen

Ward en ik hebben het financieel goed. We wonen in een fijn koophuis, hoeven ons nooit zorgen te maken over of er voldoende te eten is en we hebben een fijne hulp in de huishouding. We mogen niet klagen! Toch is geld opzij zetten en een gezonde spaarrekening opbouwen bij ons nog een dingetje. Ons geld steken we graag in het aanpakken van ons huis en het maken van leuke reisjes en weekendjes weg. Hierdoor sparen we structureel minder dan we zouden willen. En dat is jammer, want zo gaan we bepaalde spaardoelen niet halen! Ons grootste voornemen in 2021 is absoluut méér sparen en beter nadenken over onze uitgaven. Niet alleen hoeveel geld je opzij zet is van invloed op het bedrag op je spaarrekening. Ook de hoogte van de rente is van belang. Ik zocht dus uit waar je de hoogste spaarrente krijgt. Scheelt toch weer 😉

Geduld

Rond mijn menstruatie is mijn geduld een dingetje… Mensen die langzaam hun boodschppen van de band in hun tas stoppen, geklungel op de weg of mijn eigen kinderen die vlak voor het naar school gaan een woedeuitbarsting krijgen; strondvervelend vind ik het in die week. En het erge is nog: door mij er zo aan te ergeren wordt het alleen maar vervelender. Een beetje meer geduld doet wonderen en ik probeer mezelf dan ook steeds kalmer te houden in dit soort situaties. Adem in… Adem uit…

Telefoon

Als moeder zou ik het goede voorbeeld moeten geven als het om schermtijd gaat. En hoewel ik heus niet de hele tijd met mijn telefoon zit, merk ik wel dat het meer is dan ik zou willen. Vooral in de tijd dat ik met de kinderen ben wil ik hem vaker helemaal wegleggen, maar op de een of andere manier ben ik dan toch bang dat ik iets mis. Steeds beter word ik er wel in, vooral in de weekenden kan ik er uren niet naar omkijken. Maar als ik ’s avonds na het werken moe tussen de kids op de bank hang, lig ik te vaak naar mijn schermpje te staren.

Lezen

Voor het naar bed gaan leest mijn man vaak nog een boek. En niet zomaar een luchtig tijdschrift; de man leest wetenschappelijke bladen als Nature en dikke pillen over de politieke situatie in Rusland en het Midden-Oosten. Lig ik daarnaast lekker New Amsterdam (aanrader!) te bingen. Ward maakt het allemaal niet uit, maar ik vind dat ik mezelf best mag dwingen weer wat meer te lezen. Als ik dat boek eenmaal vastheb vind ik het heerlijk, maar ik moet me er vaak even toe zetten. Een goed voornemen dus!

Alcohol

Of ik een alcoholist ben? Ik durf het niet te zeggen. Doordeweeks heb ik er nul moeite mee het vloeibare gif te laten staan, maar in het weekend kan ik het niet aan me voorbij laten gaan. Een mooi glas (of zeg maar gerust fles) van die boterzachte chardonnay uit de Bourgogne. Dat glaasje bubbels om de kleinste dingen te vieren. En bij elke gang een andere wijn als we uiteten gaan. Ja, in het weekend drink ik te veel. Wil ik daar helemaal mee stoppen? Dat zeker niet. Maar op zondag eens wakker worden zónder kater is ook weleens prettig. In de weekenden ben ik dus absoluut aan het minderen, maar makkelijk is dat niet.

Wat zijn dingen waar jij graag aan zou willen werken? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook