fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen waar Shana zich aan irriteert bij andere vrouwen

Vriendinnen, nichtjes of zussen; het maakt eigenlijk niet uit welke relatie ik met een vrouw heb, ik heb gewoon bepaalde irritaties. Er zijn een aantal dingen waar ik mij aan irriteer en misschien zelfs wel boos over kan maken. Shana doet boekje op over haar irritaties bij andere vrouwen. Herken jij jezelf hierin? 

1. Vergelijkingen maken: vrouwen hebben onderling verschillende gesprekken. Als vrouwen met elkaar praten zijn ze vaak geneigd om zichzelf te vergelijken met de gesprekspartner. Beter willen zijn dan een ander. Bijvoorbeeld: “Ik shop niet zo vaak online, want ik kan me dan niet voorstellen hoe het aan mijn lichaam zit”. De vriendin reageert dan met: “nou ik wel want online shoppen is gewoon super relaxed”. Dit lijkt misschien een standaard reactie, maar wat er eigenlijk gebeurt is vergelijken. Vrouwen zijn vaak geneigd om kritiek te geven aan elkaar in plaats van een luisterend oor te zijn voor een ander. Ik vind het in ieder geval prettig als er naar mij geluisterd wordt zonder te weten wat jij ervan vindt.

2. Zeggen dat je nieuwste item super duur was: vrouwen houden van shoppen, dat is een bekend fenomeen. Vrouwen houden er ook van om dan te zeggen hoe duur iets was. Je hebt een dure tas gekocht bij de Bijenkorf en neemt de tas natuurlijk meteen de volgende dag in gebruik. Een goede vriendin merkt dat op, want je kent elkaars garderobe. Het uiterlijk van de tas laat al zien dat het geen koopje was, waarom moet je er nog bij vertellen dat de tas wel 500 euro gekost heeft? Voor mij is dat onnodig. Het geeft mij het gevoel dat je arrogant bent, terwijl dit misschien niet eens zo is.

3. Anders doen als er een leuke man bij is: soms zit je gezellig op een terras een wijntje te drinken, en er komt een leuke man bij jullie zitten. Bekend of onbekend, dat maakt niet uit. Sommige vrouwen gaan zich dan ineens heel anders gedragen. Praten over wat voor geweldige baan ze wel niet hebben en wat ze wel en niet leuk vinden aan zichzelf. Voor mij is dat erg overdreven en het valt mij dan ook op dat je ineens ander gedrag vertoont. Zonde, want ik vind het veel leuker als vrouwen zoveel mogelijk zichzelf zijn.

4. Facebook als uitlaatklep: Facebook is voor veel vrouwen een uitlaatklep. Hier is in de eerste instantie niets mis mee. Tenzij je het gebruikt voor alle wissewasjes die je meemaakt. Onderwerpen als: net naar de dokter geweest voor een klein splintertje in me hand of informatie die gewoon niemand wat interesseert. Je kunt best veel vertellen op Facebook, maar maak er gewoon geen dagelijks dagboek van. Ik houd van een goed verhaal, maar niet over je hele leven.

5. Te dronken worden: wijn is fijn, maar teveel wijn is al snel niet meer zo fijn. Sommige vrouwen kunnen veel alcohol hebben. Na drie flessen wijn, kunnen ze nog redelijk goed functioneren. Er zijn ook vrouwen die te dronken worden en al gauw niet meer weten wat ze aan het doen zijn. Dat niveau van dronken zijn is niet leuk voor de medemensen en ook niet voor jezelf. Vrouwen schamen zich gauw voor dat soort acties en ook voor je eigen reputatie is het niet leuk. Drinken is fijn, maar drink met mate!

Dit artikel heb ik puur uit eigen ervaring en persoonlijke normen en waarden geschreven. Er zijn natuurlijk vrouwen die het er niet mee eens zijn en dat is maar goed ook! Variatie moet er zijn, anders is de wereld wel erg saai. Herken jij jezelf hierin of heb je andere irritaties die je wilt delen? Reageer dan onderaan dit artikel en voel je vrij om je mening te geven. 

Shana Esajas is moeder en studeert communicatie en media aan de Hogeschool Inholland. Haar achtergrond zit in het onderwijs, maar de passie om in de media en de redactiewereld te werken konden niet ongehoord blijven. Sinds kort werkt ze als stagiaire bij Damespraatjes. Shana is in 1991 geboren in Amsterdam en is moeder van één zoon. Samen met haar partner vindt ze het leuk om filosofische discussies te voeren en zich te verdiepen in het digitale tijdperk dat ons te wachten staat. In 2017 wilt ze met haar gezin een lange reis maken naar Aruba en de omringende eilanden. Haar hobby’s zijn lezen, schrijven, genieten van het moederschap en gezellig met haar vriendinnen ladiesnight vieren. Haar favoriete series zijn Game of Thrones en The Get Down. In de toekomst wilt zij graag blijven schrijven, veel reizen en genieten van het leven als moeder.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook