fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen die je nooit wilde weten, maar die je hierna nooit meer wil vergeten!

Sommige dingen lijken nutteloos om te weten en zijn dat eigenlijk ook. Maar, het is niet waar dat ze helemaal geen doel hebben. Soms is het namelijk gewoon heel erg leuk, zoals deze 5 weetjes! Wedden dat jij hier op de volgende verjaardag waar je bent een goede beurt mee kunt maken?

1. De uitvinder van chocolate chip cookies had zo’n goed recept, dat Nestlé het graag van haar wilde kopen. Je zou denken dat ze er veel geld voor heeft gekregen, maar niets is minder waar. Ze ruilde het recept voor een levenslange voorraad gratis koekjes.

cookie-1387736_960_720

2. We kennen Barbie allemaal gewoon als Barbie. Maar wist je dat ze ook nog een tweede en een achternaam heeft? Haar volledige naam is Barbara Millicent Roberts.

beauty-1265345_960_720

3. Tegenwoordig is onze pincode vier cijfers lang. Maar wist je dat de uitvinder van de pincode hem eigenlijk zes cijfers lang wilde maken? Dit werd toen tegengehouden door zijn vrouw omdat het haar niet lukt om zes cijfers te onthouden.

scam-2048851_960_720

4. Het t-shirt zoals wij hem nu kennen, is vroeg in de 20ste eeuw uitgevonden. Hij werd niet ontworpen vanuit een mode-perspectief, maar was een oplossing voor een meer praktisch probleem. Het t-shirt werd oorspronkelijk gemaakt voor alleenstaande mannen die zelf geen kleding kunnen maken.

Schermafbeelding 2017-03-09 om 10.47.58

5. M&M’s zijn heerlijk en wij eten ze dan ook graag. Maar wist je dat de chocolaatjes niet werden bedacht voor kinderen of ongestelde vrouwen? Het Amerikaanse leger was hard op zoek naar chocolade die niet zou smelten bij hoge temperaturen. M&M’s was zo slim om er een speciaal laagje omheen te maken.

hands-1892965_960_720

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook