fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen die je herkent als je het liefste elke dag hakken draagt

Ik loop het liefste elke dag op hakken. Het is vrouwelijk, geeft je meteen een goed postuur en ik vind het gewoon heel erg gaaf staan. Toch ben ik hier een beetje op aan het terugkomen. Niet omdat ik het niet meer mooi vind, maar vooral omdat ik veel last van mijn enkels begin te krijgen. Sinds een paar weken mag ik dus nog ‘maar’ 4 dagen per week op hakken lopen. Ook de platte schoenen bevallen me goed, maar wanneer ik op hakken sta voel ik me het aller beste.

Ben jij ook een echte hakkenvrouw? Dan herken jij deze 5 dingen zeker!

  1. Elke ochtend check je hoeveel kilometer je die dag moet lopen

Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk als je een hakkendraagster bent. Hoeveel kilometer moet je lopen? Is het over een makkelijke weg of zijn het van die losse steentjes? En hoe snel moet ik zijn? Allemaal vragen die bepalen hoe hoog jouw hak mag zijn en welk model het is. Bij losse steentjes kies je toch liever voor een sleehak en als je ver moet lopen zit een flinke blokhak lekkerder dan een naaldhak.

  1. Mensen verbazen zich elke keer over het feit dat je bijna altijd hakken draagt

Hoe vaak hoor je wel niet: “Wow, jij hebt echt altijd hakken aan. Hoe doe je dat toch?”. Voor jou is het geen moeite om elke dag hakken te dragen, voor jou is een het levensstijl. En ja, als iets een levensstijl is, ben je er bijna elke dag mee bezig.

Lees ook: Mooi kledingstuk gezien, maar geen idee waar je het koopt? Dit is de oplossing!

  1. Ook als je ‘gewoon’ boodschappen doet draag jij hakken

Jij kan overal op hakken naartoe. Het liefst zou je met ze in bed liggen. Dus ook als je boodschappen doet, de kinderen uit school haalt of het vuilnis buitenzet. Jij loopt er comfortabel op én je wil er graag goed uitzien. Voor jou betekent dat: hakken all day, every day.

  1. Je hebt vaak last van je voeten en enkels, maar dat stopt je niet om je hakken aan te trekken

Dit is voor mij echt een hele herkenbare. Meestal zitten je hakken lekker, maar je kunt ook wel flink last hebben van je voeten en enkels. Toch zet je door en houd je je hakken aan. Thuis trek je ze meteen uit, geeft je voeten een warm badje en de volgende dag zijn ze weer klaar om jouw prachtige schoenen aan te trekken. Wie mooi wil zijn…

  1. Mensen die na een half uur ‘zeuren’ bij hakjes van 5 cm vind je aanstellers. Dat voelt als lopen op pantoffels voor jou.

Vrouwen die wat minder vaak hakken dragen kunnen naar jouw idee soms nogal zeuren om niks. Hebben ze een keer lage hakjes aan, moet jij de hele dag aanhoren hoe ongelofelijk veel pijn ze hebben. Niet aanstellen, even doorzetten en toch echt wat vaker hakken dragen, zou je het liefste tegen ze zeggen. Maar de dame die jij bent, houdt wijselijk haar mond.

Herken jij dit? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook