fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen die ik me voorneem tijdens nachtelijke uitstapjes naar de kinderkamer

Als moeder van een met vlagen slecht slapende peuter breng ik nogal eens wat avonden en nachten door naast haar bed. Gek genoeg heeft dat wachten totdat mijn dochter in slaap valt me al genoeg inspiratie opgeleverd voor mijn blog. Het doet toch wat met je brein, dat constante balanceren tussen slapen en wakker zijn. En er is nog iets dat ik onbewust doe als ik door dit soort omstandigheden niet kan slapen: ik haal me opeens allerlei onrealistische plannen in mijn hoofd, of krijg ingevingen waar ik op dat moment niets aan heb.

Zo bedenk ik me altijd dat ik me vast fitter ga voelen als ik de dag ná de betreffende slapeloze nacht minimaal 5 kilometer hard ga lopen. Elke dag, voor de rest van het jaar.

Wat zeg ik: ik neem me voor om me meteen op te geven voor een hardloopwedstrijd! Klein detail: dat heb ik al minimaal 5 jaar niet meer gedaan, hardlopen. Ander klein detail: als mijn dochter rond een uur of 20.00 ’s avonds in bed ligt, heb ik tegenwoordig voornamelijk de energie om met mijn rechterhand een serie te selecteren op Netflix terwijl mijn linkerhand op zoek gaat naar iets te snaaien.

Al mijn goede voornemens om clean, groen en gezond te eten maak ik ook altijd bij voorkeur rond een uur of 3 ’s nachts.

Dan maak ik in mijn hoofd een boodschappenlijstje met wat ik echt nodig heb voor het maken van die ene smoothie met superfoods waarvan ik overdag het recept van het opgezocht, en bedenk ik me dat ik daar ook een echte dure sapcentrifuge voor nodig heb. Ook bedenk ik voor de zekerheid recepten met veel groenten in de hoofdrol. Maar op de een of andere manier begin ik de dag na zo’n doorwaakte nacht weer intens verlangend naar koolhydraten en suiker en ontbijt ik met een lijnzaadcracker…. met Nutella erop. En eindig ik de dag met een pasta carbonara.

Ik bedenk me midden in de nacht dat ik op mijn 35ste echt eens wat meer moet gaan doen aan mijn huidverzorging en anti-age producten moet gaan gebruiken.

Ik neem Monica Belucci in de laatste James Bond film als voorbeeld en verzin een 10- stappenplan om er ook zo jong uit te zien als ik 50+ ben. Daarop besluit ik nu dan eindelijk eens te investeren in dure crèmes en serums én dat eerder genoemde gezonde dieet te gaan volgen, om vervolgens tegen het einde van de week tot de conclusie komen dat ik al die tijd nog net heb gepresteerd om mijn mascara van mijn gezicht af te halen en 1 kop koffie te vervangen voor een glas water.

Kennen jullie dat gevoel dat je sinds je moeder bent 5 to do lists nodig hebt om überhaupt niet te vergeten wat je naast het werken en zorgen allemaal nog meer moet doen op een dag? Ik heb ook een mentaal lijstje met daarop dingen die ik al eeuwig kwijt ben, of zaken die ik vergeten ben.

Ik noem bijvoorbeeld dat ene leuke truitje voor mijn dochter in een maat die ze nog net past, of een belangrijk wachtwoord voor het inloggen bij een belangrijke dienst. Midden in de nacht weet ik precies waar dat truitje ligt en dat wachtwoord dat ik was vergeten staat me opeens glashelder voor de geest zodra ik plaats neem op de stoel naast mijn dochters bed. Vervolgens weet ik de ochtend erna niets meer van deze ingevingen, omdat ik niet de moeite heb genomen om die dingen op te schrijven om 4.00 ’s nachts. En vind ik dat ene truitje terug als mijn dochter al 2 maten verder is gegroeid.

Wat ik ook graag doe tijdens die nachtelijke uurtjes is fantaseren over het winnen van de loterij en de mooie dingen die ik van dit geld ga kopen. Ik koop huizen in Barcelona en Berlijn, of in een pittoresk dorpje in Toscane, met houten luiken voor de ramen en een wijngaard in de tuin. In gedachten richt ik die huizen al helemaal in.

Tegen de tijd dat mijn dochter slaapt ben ik er van overtuigd dat we deze maand de Staatsloterij gaan winnen. Mits ik niet elke maand zou vergeten om ook daadwerkelijk een lot te kopen.

Romy Meijer (35 jaar) schrijft op haar eigen blog Dochterlief.nl over haar leven als moeder en is momenteel in between jobs. Daarnaast schrijft ze blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met haar man en hun dochter Elise in de buurt van de Veluwe. Naast schrijven is lezen een grote hobby. Haar blog kan je vinden op www.dochterlief.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook