fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen die door je heen gaan als je erachter komt dat je geen kinderen kan krijgen

Wat zou je doen als je hoort dat je geen kinderen kan krijgen? Stort je wereld in of maak het je niet zoveel uit? Steeds meer bekende vrouwen doorbreken het taboe wat rond kinderloosheid hangt. Zo vertelde onlangs zowel Yolanthe Sneijder Cabau, Tyra Banks, Chrissi Teigen als Kim Kardashian over de grote moeite die ze hebben (gehad) bij het zwanger raken. Of ze vertellen dat het helemaal nooit is gelukt.

Hoe stom het ook is, het lukt nou eenmaal niet bij iedereen. En dat is wat ons betreft niks om je voor te schamen. Toch zijn er heel veel mensen die vaak aan kinderloze vrouwen vragen ‘wanneer er nou toch een kleintje komt’ of ‘dat de biologische klok nu wel begint te tikken’. Vaak zeg je dan niet meteen: ‘ik kan helemaal geen kinderen krijgen, en waar bemoei jij je eigenlijk mee?’. Door middel van dit artikel willen we graag duidelijk maken hoe vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen zich kunnen voelen. En dat we daar als maatschappij in onze ‘kinder-communicatie’ best wel wat meer rekening mee mogen houden.

1. “Ik ben bang om het mijn ouders en partner te vertellen. Zullen ze niet heel teleurgesteld in me zijn?”

2. “Hoe kan ik nog enthousiast reageren als het bij mijn vriendinnen wel lukt?! Ik gun het ze natuurlijk, maar ik vind het zo’n pijnlijk onderwerp!”

3. “Ik faal als vrouw. Mijn lichaam zou er toch voor gemaakt moeten zijn dat ik wél kinderen kan krijgen?”

4. “Ik zag moeder worden altijd één van mijn hoogste doelen. Wat kan dit ooit vervangen?”

5. “Hoe reageer ik als mijn oude basisschool juf in de supermarkt vraagt of ik al kinderen heb? En wat zeg ik als ze vraagt waarom ik ze niet heb?”

Er zijn vast nog wel honderden andere dingen die door je hoofd kunnen gaan. En dat is vreselijk! Wij wensen alle vrouwen die hier tegenaan lopen heel veel sterkte en liefde toe. Je bent een geweldig mens!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook