fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 boeken voor onder de kerstboom

Mij kun je niet blijer maken door me een goed boek te geven. Zo een die je niet meer weg wilt leggen. Met zo’n verhaal waar je in blijft hangen ook als je gewoon in de supermarkt staat en denkt aan de hoofdpersoon uit je boek. Ik vind dat genieten. Ik lees dan ook veel en vaak. Even onderduiken in een boek. Mezelf uitzetten. 

Ik lees uiteenlopende boeken. Met het oog op de kerst en cadeautjes, heb ik een lijstje gemaakt van vijf boeken die niet misstaan onder de kerstboom. Dus als je even niet weet wat je moet kopen, kan deze boekenlijst je misschien op weg helpen.

Vrolijke, vrolijke vienden, kroniek van een fatale vriendschap, is een enorm grappig boek. Gaat over vier vrienden en hoe hun leven verandert. Er is nog een reden om dit boek onder de boom te leggen: tot en met 31 december schenkt de schrijver 2,00 per verkocht boek aan Kom op tegen Kanker. Lees op www.dimitriverbelen.wordpress.com waarom hij doet.

Bestel dit boek!

Uitgeverij Lannoo, € 19,99 

1

Een sportief reisboek onder de boom. Jolanda Linschooten is avonturier en fotografe en ze is ultrarail-loopster. In Niet de race maar de reis loopt ze dagelijks met een loeizware rugzak door de Engeland, Wales en Schotland. Een reis door een woest en aantrekkelijk landschap, maar ook een reis waar Linschooten zichzelf tegenkomt en een onverwerkt verleden onder ogen ziet.

Bestel dit boek!

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, € 17,99

2

  • Cool – Martin Vos, Gert-Jan Hospers en Marco Krijnsen

Cool, wat wij kunnen leren van de Scandinaviërs is een informatief boek, vol inspirerende verhalen waarom ze in het Noorden zo goed zijn in design en nieuwe technologie. De schrijvers zijn op zoek gegaan naar de wortels van het Scandinavische succes en delen hun ervaringen, ontmoetingen en bevindingen. Daar kunnen wij nog wat van leren.

Bestel dit boek!

Uitgeverij Haystack, € 19,50

3

Hoe werkt dat nou? is een vraag die ik mezelf regelmatig stel. Met dit boek maken ouders hun kinderen wijzer. En in mijn geval steek ik er zelf veel van op. Ik vind vooral het hoofdstuk De digitale wereld superinteressant. Omdat ik moeite heb om te bedenken hoe dat nou allemaal werkt, zo’n email versturen. Uiteraard is dit boek voorzien van schitterende tekeningen. Een lust voor het oog en prima voer voor de hersenen.

Bestel dit boek!

Uitgeverij Spectrum, € 25,00

4

De tweede roman van Inge Ipenburg, Een schitterend ongeluk, hebben we al besproken op Damespraatjes. Toch wil ik dit boek in dit lijstje vermelden. Omdat het zo de moeite waard is dit te lezen. Een verhaal over een vriendengroep die samen opgroeit. Met een verrassende wending aan het eind. Dit is nou zo’n boek dat wat langer blijft hangen. Waarvan je na een aantal weken nog steeds de namen van de hoofdpersonen weet.

Bestel dit boek!

Uitgeverij The House of Books, € 19,99

5

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook