fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 BH mythen die we ons hele leven al geloven

Er doen heel wat BH mythen ronde in ons land. Zo zal je vast weleens hebben gehoord dat je absoluut niet in je BH mag slapen. Daar is dus niks van waar! Het dragen van een BH in bed is niet slecht, maar ook niet prettig. Door hem uit te trekken slaap je waarschijnlijk wel lekkerder. Maar slecht voor je borsten is het dus niet. Hier nog 5 andere BH mythen die we ons hele leven al geloven:

1. Geen BH dragen is slecht voor je borsten

Het dragen van geen BH is helemaal niet slecht voor je borsten. Veel vrouwen zijn bang dat ze er sneller door gaan hangen, maar dat valt allemaal hartstikke mee. Wel is het vaak fijner om wel een BH te dragen, het geeft meer veel meer steun.

2. Het is goed om een BH langer dan een jaar te dragen

Nee! Een BH heeft na 6 tot 9 maanden zijn beste tijd echt gehad. Ook wat duurdere BH’s. De BH is na deze tijd het grootste deel van zijn pasvorm kwijt en geeft dan geen goede steun meer. Wissel je BH’s regelmatig af om deze periode wat te kunnen rekken.

3. Alle BH maten zijn overal hetzelfde

Niet alle BH maten zijn overal altijd hetzelfde. Pas daarom ook altijd de BH voordat je hem koopt, ook als hij van hetzelfde merk is. Het is zonde om er thuis achter te komen dat de 80-C meer als een 75-B blijkt te vallen…

4. Een witte BH onder een wit shirt is het minst zichtbaar

Veel vrouwen trekken onder een wit t-shirt een witte BH aan. Hoewel het wit elkaar mooi matcht, is de BH vaak gewoon zichtbaar. Draag een BH in de kleur van je huid om het minste ervan te laten zien!

5. Het is niet erg om twee dagen achter elkaar dezelfde BH te dragen

Een BH heeft na een dag gedragen te zijn minstens 24 uur nodig om ‘bij te komen’. Hierdoor blijft het elastiek in de BH langer goed en kan hij dus langer mee.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

miranda de jong -

Probeer maar eens een rode BH onder een wit shirt te dragen. Het resultaat zal je verbazen! Als je een normale rode kleur hebt is de BH namelijk niet zichtbaar, het werkt zelfs beter dan een huidkleurige BH. Ik stond echt verbaasd te kijken toen de dame in de lingerie winkel mij dit liet testen.

Reageer ook