fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 beroepsgroepen die niet zonder een workstation kunnen

Werken bij Damespraatjes is elke dag een feestje! Al ruim 13 jaar werken Sandra en ik met heel veel plezier samen aan dit online vrouwenmagazine. In 2010 deden we dit nog gewoon aan de keukentafel, maar inmiddels hebben we een heus kantoor. Het is gaaf om te zien hoe we zo zijn doorgegroeid en nog gaver vind ik het dat we nog altijd evenveel plezier hebben als in het begin. Bij een groeiende organisatie horen ook nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn we ons momenteel aan het oriënteren op een workstation en zelfs een Rack Server. Benieuwd welke beroepsgroepen hier nog meer baat bij hebben? Lees dan lekker met ons mee!

Wat is een workstation?

Ik moet eerlijk toegeven, dat ik tot kort geleden niet goed wist wat een workstation is. Een vriendin die werkt als architect, wist het me eenvoudig en goed uit te leggen. Een workstation is een hele krachtige computer die geschikt is voor het uitvoeren van ingewikkelde en intensieve taken. De hardware is geavanceerder dan een gewone computer. Zo heeft een workstation snellere processors en grafische kaarten. Een workstation is essentieel bij bepaalde beroepsgroepen. Benieuwd wie er baat bij hebben?

Grafisch ontwerpers

Als grafisch ontwerper werk je vaak met krachtige hardware en software voor het creëren van complexe grafische projecten. Om optimaal te kunnen werken, bewerken en renderen is een goede workstation essentieel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ikbenstil (@ikbenstil.nl)

CAD-ontwerpers

Als CAD-ontwerper maak je complexe technische tekeningen en 3D-modellen. Deze software heeft zeer goede hardware nodig om optimaal werkbaar te zijn. Een workstation is dan een perfecte oplossing!

Filmmakers

Filmmakers werken met grote bestanden, bewerken video’s in een hoge resolutie, voeren kleurcorrecties uit, maken 3D-animaties en moeten veel video- en geluidsmateriaal opslaan. Er is eigenlijk geen filmmaker die zonder workstation kan.

Datawetenschappers

Van het maken van data-analyses tot het ontwikkelen van algoritmen: datawetenschappers werken met grote datasets. Voor het opslaan en verwerken van al deze data heb je voldoende rekenkracht en geheugen en opslag nodig.

Financiële analisten

Financiële analisten nemen markttrends, investeringen en andere financiële gegevens uitgebreid onder de loep en gebruiken dit om beslissingen te nemen of een advies uit te brengen. Vanwege de grote datasets en het verwerken van complexe financiële modellen, is een workstation een absolute must-have.

Praat je met ons mee?

Wat doe jij voor werk? Loop jij soms ook tegen de grenzen van je gewone computer aan? Dan is een workstation mogelijk geschikt voor jou. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

1 reactie

Joris -

Een heuse rack-server; wow! Komt die dan in hetzelfde rack te hangen als de 3 poorts switch?

Reageer ook