fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 alternatieve manieren om vet te verliezen waar je nooit aan gedacht hebt

Wie gewicht wil verliezen en begint met sporten, kent de gouden regels van afvallen: veel water drinken, meer bewegen en minder eten. Al deze dingen moeten je helpen met het goed en gezond laten afvallen, dus blijf daar vooral mee doorgaan! Toch zijn er ook andere manieren om vet te verliezen waar je misschien niet aan hebt gedacht. We hebben hier een aantal van deze manieren voor je opgezocht.

Vet verliezen met een pil

Je koopt ze gewoon bij de drogist: afslankpillen. Er zijn in principe vijf soorten afslankpillen die je helpen vet of gewicht te verliezen. Allereerst zijn er zogenoemde eetlustremmers, die zorgen dat je minder snel lekkere trek krijgt en gaat snaaien. Een andere potje met vetverbranders zijn de fatblockers. Deze bestaan uit speciale vezels die vert aan zich binden waarmee je dus vet zou uitscheiden. Een derde vorm van pillen die zouden werken voor het afvallen zijn pillen die stofwisseling op gang helpen of juist koolhydraten tegenhouden. Ook zijn er pillen die van alles in een beloven te doen. De pillen werken goed als ondersteuning bij het gezond afvallen, maar verwacht geen wonderen van de potjes op zichzelf. Ook moet je er goed op letten dat er geen sibutramine in de pillen zit. Dit medicijn is sinds 2010 verboden omdat het zou kunnen leiden tot beroertes en hartritmestoornissen. Toch vindt de inspectie van de gezondheidsdienst van de overheid, het RIVM, nog regelmatig zulke ingrediënten in de pillen in het schap. Zulke producten worden dan ook per direct uit de handel gehaald.

Vet verliezen met een trilplaat

Een andere manier om vet te verliezen is de triplaat.Trilplaten zijn platen waarop je fitnessoefeningen uitvoert op een zo’n optimale manier. Trilplaten werden gebruikt in de Sovjet-Unie om Kosmonauten te helpen hun oefeningen onder druk uit te voeren. Tegenwoordig is het echter een fitness-apparaat. Een trilplaat is overigens geen vervanger voor je afvaltraject en oefeningen en is net als de dieetpil een ondersteuning voor je harde werk. De trillingen van de plaat geven je spieren een reflex waardoor de bloedcirculatie toeneemt. Je kunt een trilplaat ook gebruiken om bijvoorbeeld het ontwikkelen van je spieren toe te laten nemen of juist spierpijn te verminderen.

Vet verliezen door te zweten

De gedachte bestaat dat je vet kunt verliezen door te zweten. Hiervoor bestaan zelfs speciale pakken en apparaten. Toch is er veel twijfel of deze methoden effectief zijn. Het is namelijk niet zeker of je echt meer calorieën verbrandt als je zweet. Zweet is namelijk primair bedoeld om je lichaamstemperatuur op peil te houden en niet bedoeld om vet uit te scheiden. Pas dus op met deze laatste methode en kies liever voor zweten met veel sporten, dan weet je tenminste zeker dat je echt vet aan het verbranden bent.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook