fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 tips om jouw goede voornemens makkelijker vol te houden

Goede voornemens: we maken ze bijna allemaal, maar ons er echt aan houden? Dat is elk jaar weer een gevecht… Er is een aantal redenen waarom het ons niet lukt, zoals het stellen van te moeilijke doelen. Wij hebben hier 4 tips om jouw goede voornemens makkelijker vol te houden, hopelijk helpt dit jullie om meer van je voornemens waar te maken.

Goede Voornemens

1. Stel realistische doelen

In één maand 10 kilo afvallen en binnen twee maanden het lichaam van J.Lo klinkt heel aantrekkelijk, maar het is wellicht een tikkeltje te ambitieus… Zo ook met roken: paf jij dagelijks twee pakken zware shag weg, ga er dan maar niet vanuit dat je in één dag helemaal stopt. Stel een realistisch plan de campagne voor jezelf op, print hem uit en hang hem op de koelkast.

2. Stel niet teveel doelen

Minder eten, meer sporten, niet meer roken, stoppen met drinken, meer seks, meer vriendinnen, meer tijd voor jezelf nemen, vaker de auto laten staan, minder vaak uiteten, vaker met je man op pad, beter helpen met huiswerk, oppasmoeder worden, nooit meer wasachterstanden hebben en ga zo nog maar even door… Waarschijnlijk zou je ze allemaal wel willen doen, maar dat is simpelweg niet mogelijk. Kies drie doelen en maak ze concreet.

Niet: Meer sporten
Wel: Drie keer per week hardlopen

Niet: Minder eten
Wel: Afspraak maken bij de diëtist voor een eet-schema

Niet: Vaker de auto laten staan
Wel: Vanaf nu doe ik alleen nog boodschappen op de fiets

3. Verzamel fans

De eerste paar dagen red je het op doorzettingsvermogen, maar als het zwaar begint te worden is het fijn om een groepje fans te hebben. Bijvoorbeeld je man en kinderen die samen met jou minder gaan snoepen of een vriendin met wie je twee keer per week naar de sportschool gaat. Zo worden jouw goede voornemens leuker en makkelijker vol te houden.

4. Beloon jezelf

Stel tussentijdse doelen en beloon jezelf als je die gehaald hebt. Bijvoorbeeld:

– 2 kilo afgevallen: Samen met je man een avondje naar de film
– 5 kilo afgevallen: Patat met mayo van de snackbar
– 10 kilo afgevallen: Uitgebreid etentje met lekker veel wijnen

Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en je niet na 2 weken al je principes overboord gooit

Goede Voornemens

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook