fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 tekenen dat je intelligenter bent dan je zelf zou denken!

Heb jij ooit het gevoel niet goed  of intelligent genoeg te zijn? Maak je geen zorgen, bijna iedereen heeft daar wel eens last van! Gelukkig zijn er meer vormen van intelligentie dan je zou denken. Ook is goed scoren op school niet het enige teken van intelligentie. Wist je dat er nog meer tekenen zijn dat je intelligent bent? 

4 tekenen dat je intelligenter bent dan je zelf zou denken!

1. Je weet hoe veel je NIET weet

Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar één van de krachten van intelligente mensen, is dat ze het ook kunnen toegeven wanneer ze iets niet weten. Hierdoor kan je je openstellen voor nieuwe kennis en heb je de kans om iets te leren. Niemand weet en kan alles en doen alsof dat wel zo is, maakt je zeker niet slimmer!

2. Je draagt vaak dezelfde kleren

Is het je ooit opgevallen dat mensen als Mark Zuckerberg en Steve Jobs zo goed als altijd hetzelfde dragen/droegen? Uit onderzoek is gebleken dat meer genieën dit doen. Deze extreem intelligente mensen willen zich niet bezighouden met kleding, maar kijken naar grotere en belangrijkere kwesties in het leven.

3.  Je kunt voelen wat anderen denken

Ken je het gevoel dat je een gesprek met iemand voert die niet helemaal uit zijn woorden komt en dat jij dan zijn/haar zinnen afmaakt? Dit is een teken dat jij je goed kunt verplaatsen in anderen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die deze eigenschap bezitten het leven en anderen beter begrijpen.

4. Je hebt jezelf goed onder controle

Iedereen ontvangt prikkels. Hoe we op deze prikkels reageren, is voor iedereen anders. Mensen die zichzelf goed onder controle hebben, zijn beter in het reageren op deze prikkels. Hierdoor kan je bezighouden met belangrijke zaken als studie en werk en kan je afleidingen als je smartphone en de gezellige buurvrouw links laten liggen.

Er zijn nog een aantal van dit soort tekenen van intelligentie. Bekijk ze in de video van Bright Side!

Herken jij iets?

Herken jij één of meer van deze dingen in jezelf? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook